Netrūksta išskirtinio ir kokybiško turinio

„Verslo Plius“ redaktorė Ugnė Karaliūnaitė pasakoja, kad apie verslą ir verslumą pasakojančioje platformoje įdomaus turinio gali atrasti visi verslu, ekonomika, asmeniniais finansais besidomintys ar tiesiog verslumo gyslelę turintys žmonės.

„Šis portalas prisideda prie finansinio raštingumo didinimo, verslumo skatinimo ir supratimo, kaip veikia ekonomika. Kartu norime padėti žmonėms atsakingiau ir akyliau planuoti savo išlaidas. Didėjančios infliacijos kontekste labai svarbu turėti naudingos informacijos, kaip galima sutaupyti, ir kaip renkantis, pavyzdžiui, grilį rasti geriausią kainos ir kokybės santykį“, – teigia pašnekovė.

Susipažinti su mokamo turinio platformos „Verslas Plius“ turiniu gali kiekvienas prenumeratorius. Jie ne tik sužino apie verslo ir ekonomikos veikimo principus, bet ir gauna daug išskirtinio turinio.

Portale galima daugiau išgirsti apie lietuviško verslo kūrimo ypatumus, tendencijas ir iššūkius. Taip pat atrasti įtraukiančių ir atvirų pokalbių su sėkmingų Lietuvos įmonių vadovais, kurie dalijasi savo įžvalgomis apie organizacinę kultūrą, jų sektoriaus aktualijas, sunkumus ir pasirengimą rizikoms. Nepamiršti ir smulkieji bei regioniniai verslai ir įdomios jų įsikūrimo bei plėtros istorijos.

„Verslo Plius“ turinį kuriantys žurnalistai padeda atsakyti ir į aktualiausius skaitytojų klausimus, susijusius su pinigais ir taupymu. O investicijomis besidomintys žmonės turi puikią progą susipažinti su patyrusio investuotojo Tautvydo Matulaičio pastebėjimais apie situaciją rinkose.

Tuo tarpu mėgstantiems turinio įvairovę ir norintiems pajusti viso pasaulio ekonomikos pulsą „Verslas Plius“ aktualiausias ir svarbiausias verslo naujienas siūlo sužinoti iš prestižinio „Bloomberg“ straipsnių lietuvių kalba.

Aktualiausios temos – asmeniniai finansai

Pasak portalo redaktorės U. Karaliūnaitės, platformos „Verslas Plius“ prenumeratorių bendruomenė yra tokia pat plati ir įvairi kaip ir viso portalo „Delfi“ auditorija. Todėl portale dirbantys žurnalistai nuolat rūpinasi, kad unikalaus ir kokybiško turinio čia nepritrūktų įvairaus skonio skaitytojams: nesvarbu, ar esate tūkstančius darbuotojų turinčios įmonės vadovas, ar nuo infliacijos bandantis apsisaugoti gyventojas.

Pasiteiravus, kokios temos sulaukia daugiausiai skaitytojų susidomėjimo, dešimtmetį žurnaliste dirbanti pašnekovė sako pastebinti, kad svarbiausi klausimai nekinta. „Piniginės reikalai – verslo temų karalius. Nors finansinio raštingumo temos žiniasklaidoje nėra naujiena, iš susidomėjimo tekstais matyti, kad žmonėms vis dar svarbūs visi šios temos klausimai.

Be to, matome, kad auga ir norinčių investuoti gyventojų skaičius. Todėl temos apie investavimą, akcijų biržas ir net kriptovaliutas sulaukia didelio skaitytojų susidomėjimo“, – mintimis dalijasi žurnalistė ir priduria, kad skaitytojams iš regionų taip pat smagu sužinoti, kaip verslą vystyti sekasi mažesnių miestelių gyventojams.

Operatyviai į svarbiausius ekonominius įvykius reaguojančios žurnalistų komandos darbą bei auditorijos lūkesčius veikia ir šalies bei tarptautinės aktualijos. Ne išimtis ir karas Ukrainoje, stipriai pakoregavęs skaitomiausias temas.

„Iš pradžių skaitytojams buvo itin aktualu, kaip šalies ir pasaulio ekonomiką pakeis Rusijos pradėta agresija. Tiesa, praėjus maždaug mėnesiui, kai ėmė matytis konflikto poveikis ir dar labiau sustiprėjo energetikos krizė, žmonės atsisuko ir į savo asmeninį biudžetą. Todėl visos temos apie kainas ir infliaciją sugrįžo į skaitytojų radarą“, – kalba U. Karaliūnaitė.

Ateityje laukia dar daugiau naujienų

Pasakodama apie savo darbo patirtį portale „Verslas Plius“, redaktorė prisimena, kad anksčiau ilgus metus jai teko dirbti naujienų srityje. Tada žurnalistė kiekvieną dieną susidurdavo su dideliu tempu, todėl dažnai įtampa neleisdavo nurimti ir neskubant iš šalies pažvelgti į verslo ir ekonomikos subtilybes.

„Esu be galo laiminga, kad dabar galiu sustoti, apsižvalgyti ir dar labiau įsigilinti į verslą ir šalies ekonomiką. Jei anksčiau temas galvodavau pagal tai, kas yra svarbu, dabar pridedu papildomą kriterijų, kad skaitytojams būtų ir naudinga. „Verslo Plius“ turiniu norime suteikti skaitytojams informaciją, kuri jiems neštų papildomą vertę“, – tikina pašnekovė.

Todėl ir ateityje „Verslas Plius“ skaitytojams žada dar daugiau įtraukiančių pasakojimų ir verslo aktualijų. Portalo redaktorė sako, kad drauge su energinga ir profesionalia komanda nuolat kuria ir apmąsto naujas idėjas bei projektus. O greitai skaitytojų lauks ir naujas įdomus straipsnių ciklas, kuris sužadins visų būstu besidominčių gyventojų smalsumą.

Kaip tapti prenumeratoriumi?

Tapti portalo „Verslas Plius“ prenumeratoriumi ir susipažinti su išskirtiniu bei kokybišku turiniu visai nesudėtinga, nes dabar neribota prieiga prie visų „Delfi“ mokamo turinio platformų („Verslas Plius“, „Delfi Plius“, „Login.lt“ ir „M360 Premium“) kainuoja tik 4,49 eurų per mėnesį, o pirmąsias septynias dienas pasiūlymą išbandyti galima vos už 1 centą.

„Portalas „Verslas Plius“ padės visiems, besidomintiems asmeniniais finansais, investavimu ar verslu. Skaitydami šios platformos naujienas jūs ne tik suprasite, kas vyksta pasaulio ekonomikos kontekste, bet ir kurdami verslą galėsite pasinaudoti kitų jaunųjų verslininkų istorijomis“, – teigia „Verslo Plius“ redaktorė U. Karaliūnaitė.