Ūkininkė Dot McCarthy iš Rosendeilo miestelio Lankašyro grafystėje pasakoja, kad žmonių, pasiryžusių sumokėti už tai, kad prie nuotolinio pokalbio prisijungtų ožka Lola ar jos kolegės, skaičius yra tiesiog „beprotiškas“, rašo bbc.com.

Moters teigimu, žmonių susidomėjimas pokalbiais su ožkomis leido išlaikyti jos ūkį „Cronkshaw Fold Farm“ ir fermos darbuotojus bei planuoti ūkio patobulinimus.

Ūkininkė pridūrė, kad tokia veikla yra gerokai smagesnė nei mėšlo pardavinėjimas siekiant sudurti galą su galu.

„BBC One“ dokumentinių epizodų serijoje „The Great Staycation“ pasirodęs ūkis pajamų paprastai prisiduria ir iš kitų veiklų – čia rengiamos vestuvės, vyksta edukaciniai užsiėmimai. Tačiau dėl koronaviruso įvesti ribojimai šiuo metu tokios galimybės nesuteikia.

Tad galiausiai 32-ejų D. McCarthy, kuri verslą prieš maždaug penkerius metus perėmė iš mamos, sumąstė leisti samdyti jos auginamas ožkas nuotaiką praskaidrinantiems vaizdo skambučiams.

Tokia pramoga, kurią ūkininkė vadina „geriausia visų laikų paslauga“, kainuoja penkis svarus (apie 4,16 euro). Pokalbiui nusamdyta ožka sutartu laiku prisijungia prie nuotolinio susitikimo vaizdo pokalbių platformoje. Tą padaryti padeda ūkio darbuotojai.

D. McCarthy pasakoja, kad tai, jog veikla, prasidėjusi kaip pokštas, tapo nepaprastai sėkminga, yra didžiausias gyvenimo netikėtumas.

Moteris prisimena, kaip pirmojo karantino pradžioje, 2020-ųjų balandį, internete paskelbė apie galimybę pasamdyti ožką norėdama prajuokinti žmones, ir ramiai nuėjo miegoti. Tačiau atsibudusi rado gal 200 elektroninių laiškų iš žmonių, panorusių pabendrauti su ožkomis.

Dabar jos auginamos ožkos dalyvauja virtualiuose susitikimuose su žmonėmis iš viso pasaulio, įskaitant Jungtines Valstijas, Rusiją, Kiniją ir Australiją. Kai kurie jų už ožkos pasirodymą nusprendžia sumokėti gerokai daugiau nei nustatytus penkis svarus.

D. McCarthy pasakoja, kad ožkų pasirodymas paprastai būna trumpas. Visgi viena šeima pokalbį su jų ūkio ožka Margaret užsisako kiekvienam šeštadienio rytui ir bendrauja ilgėliau.

„Jie ją vadina Marg, dabar ji yra tarsi šeimos narė. Jie trokšta išgirsti visas karščiausias jos naujienas – nuo pirmojo pasimatymo iki žinios apie tai, kad yra nėščia“, – šypsosi ūkininkė.

D. McCarthy aiškina, kad jos komandai nebuvo lengva susidoroti su gausybe skambučių, tačiau sėkmė, kurios susilaukė ožkos, suteikė galimybę praplėsti personalą. Dabar šias užduotis vykdo du pilnu etatu dirbantys darbuotojai.

Ožkų uždirbti pinigai taip pat bus skiriami ūkio renovacijai siekiant pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių.

D. McCarthy pridūrė, kad skambučių organizavimas yra nepalyginamai malonesnė veikla nei prekyba mėšlu, kuria teko užsiimti bandant prasimanyti pinigų.

„Tai yra gerokai lengviau ir smagiau“, – pabrėžia ūkininkė.