Dabartinėje „Sprite“ plastikinėje pakuotėje yra naudojamas žalias polietileno tereftalatas (PET) – priedas, kurio negalima perdirbti į naujus butelius, skelbia CNN.

„Pašalinus spalvas iš butelių, pagerėja perdirbamos medžiagos kokybė, – pranešime žiniasklaidai teigė plastiko grupės R3CYCLE, bendradarbiaujančios su „Coca-Cola“ gerinant perdirbimą, generalinis direktorius Julianas Ochoa. – Perdirbti skaidrūs PET „Sprite“ buteliai gali būti iš naujo perdirbti į butelius, taip padedant kurti žiedinę plastiko ekonomiką.“

Taip pat yra atnaujinamas „Sprite“ buteliukų logotipas ir pakuotės dizainas, kuo, pasak bendrovės, bus siekiama užtikrinti „nuoseklesnę išvaizdą ir balsą visame pasaulyje“. Gerai žinomas žalias atspalvis vis dar bus naudojamas ant „Sprite“ etikečių.

Gaivinančių gėrimų milžinė dažnai kritikuojama dėl to, kad prisideda prie aplinkai kenksmingų plastiko atliekų susidarymo. 2020 m. aplinkosaugos bendrovė „Break Free From Plastic“ įmonę pavadino didžiausia pasaulyje plastiko teršėja: jos logotipų ir prekės ženklų rasta ant 13 834 išmestų plastiko gabalėlių 51 šalyje, dažnai viešose erdvėse, pavyzdžiui, parkuose ir paplūdimiuose.

2018 m. kompanija paskelbė iniciatyvą „Pasaulis be atliekų“, kurios tikslas – iki 2030 m. surinkti ir perdirbti po vieną butelį ar skardinę iš kiekvieno parduoto butelio ar skardinės.