Praėjusių metų pabaigoje apie sprendimą atsisakyti popierinio numerio pirmąją savaitės dieną informavo „Postimees“ ir „Õhtuleht“, o verslo laikraštis „Äripäev“ pernai rudenį apskritai atsisakė popierinio leidinio ir visiškai perėjo prie skaitmeninio formato.

Pasak „Eesti Päevaleht“ vyriausiojo redaktoriaus Urmo Soonvaldo ir koncerno „Delfi Meedia“, kuriam priklauso laikraštis, valdybos pirmininko Argo Virkebau, šį žingsnį padiktavo įkainių didėjimas ir žinybiniai sprendimai.

„Valstybė turėjo galimybių išanalizuoti trumpalaikius ir ilgalaikius kainų augimo padarinius, bet ji kažkodėl prisidėjo prie to, kad apie 65 tūkst. „Õhtuleht“, „Postimees“ ir „Eesti Päevaleht“ prenumeratorių nebegalėtų pirmadieniais skaityti popierinio laikraščio“, – konstatavo jie.

Kadangi „Eesti Päevaleht“ jau seniai atsisakė šeštadieninio numerio, tai dabar laikraštis išeis tik keturis kartus per savaitę.

Valstybinė pašto įmonė „Omniva“ praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad smarkiai padidins periodikos pristatymo į namus įkainius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją