„Šiandien prisimename brutalią agresiją prieš Lenkijos valstybę 1939 m. rugsėjo 17 d. Lenkijos tragedija yra ir Lietuvos tragedija. Kita vertus, esu įsitikinęs, kad Lietuvos sėkmė yra taip pat ir Lenkijos sėkmė. Todėl nauja informacinė programa lenkų kalba Lietuvoje - tai dar vienas bendras projektas, suartinantis mūsų valstybes ir puoselėjantis bendras vertybes. Lietuvos Vyriausybė jau antrus metus finansuoja penkių Lenkijos TV programų retransliavimą Pietryčių Lietuvoje“, – sakė Vyriausybės kancleris.

Pasak A.Stončaičio, prieiga prie papildomo informacijos šaltinio yra vertybė. Tai yra ir Lietuvos žmonių, nepriklausomai jų tautybės, pilietinė teisė. Šią teisę Lietuvos valstybė gynė ir gins.

Vyriausybės kancleris padėkojo Lietuvos lenkų bendruomenei ir Lenkijos Vyriausybei už bendrą darbą įgyvendinant labai prasmingus projektus ir palinkėjo nuolat augančios rengiamų programų auditorijos.

„TVP Wilno“ ir kiti 5 Pietryčių Lietuvos tinklo nemokami kanalai matomi Vilniaus mieste, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose. Taip pat juos turi galimybę matyti dalis Ignalinos, Molėtų, Ukmergės, Širvintų, Vievio, Kaišiadorių, Elektrėnų, Trakų ir Alytaus raj. savivaldybių gyventojų.