„Dėkojame Ievai už atsakingą 10 metų darbą auginant grupę, diversifikuojant veiklą, suformuojant profesionalų komandą. Nueitas Ievos kelias ir pelnyti pasiekimai leis toliau vystyti veiklą dar platesniame Havas grupės kontekste", – pranešime žiniasklaidai cituojamas Š. Mikelevičius.

„Idea Group” I. Vozbutaitė-Beliauskė dirbo nuo 2008 m., per šį laikotarpį vadovavo ryšių su visuomene, kūrybinės reklamos agentūroms, visai grupei.

2016 m. „Idea Group” pasiekė rekordinį augimą ir tapo didžiausia integruotos komunikacijos grupe Lietuvoje, įmonės pajamos siekė 10 mln. eurų.

„Džiaugiuosi suteikta galimybe būti „Idea Group” kūrimosi ir vystymo dalimi. Šiandien drąsiai galime sakyti, kad grupė rinkoje išsiskiria ne tik savo dydžiu, bet ir strategišku bei integruotu požiūriu į klientams kylančius iššūkius“, – sako I. Vozbutaitė-Beliauskė.

Apie tolimesnius savo planus ji sako pranešianti artimiausiu metu.

Praėjusių metų pabaigoje „Idea Group” ir „Publicum Group” paskelbė apie pradėtas procedūras reorganizuojant abiejų grupių agentūrų valdymą per Estijoje įsteigtą bendrą įmonę „Baltic Media Holding OÜ”. Ši įmonė jau valdo abiejų grupių žiniasklaidos planavimo agentūras.

Užbaigti sandorius ir viešai pristatyti struktūrą Baltijos šalyse pagal tarptautinius „Havas” standartus planuojama šiais metais, prieš tai gavus konkurenciją prižiūrinčių institucijų leidimus.

1835 m. Paryžiuje įkurta „Havas” yra viena iš didžiausių pasaulyje komunikacijos grupių, kurios apyvarta 2016 m. viršijo 2,2 mlrd. eurų. Grupės įmonėse daugiau nei 100 šalių dirba per 20 tūkst. darbuotojų. „Havas” akcijos kotiruojamos Paryžiaus biržoje.

Viso „Idea” ir „Publicum” grupėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikia 20 agentūrų, teikiančių ryšių su visuomene, žiniasklaidos planavimo, reklamos kūrybos, skaitmeninės rinkodaros bei kitas komunikacijos paslaugas. Jose dirba per 250 specialistų, bendra apyvarta 2017 metais viršijo 40 mln. eurų.