Pasaulio gamtos fondo tyrimas parodė, kad didžiausią plastiko kiekį žmogus suvartoja per vandenį. Druska, alus bei vėžiagyviai taip pat įeina į šią statistiką. Tiesa, plastiko žmogus gauna ir kvėpuodamas, rašo portalas adweek.com.

Reklamos agentūra „Grey Malaysia“ padėjo Pasaulio gamtos fondui atskleisti šį tyrimą kampanijoje, kuri akcentuoja, kiek plastiko ir kokiais būdais žmogus suvartoja. Pavyzdžiui, vidutiniškai per savaitę asmuo „suvalgo“ kreditinę kortelę, kadangi suvartoja 5 gramus plastiko. Per mėnesį skaičius paauga iki 21 gramo – tai atitinka drabužių pakabą.

Tikimasi, kad ši reklama šokiruos žmones, o kompanijos ir valdžia imsis veiksmų. Pasaulio gamtos fondo puslapyje galima pasirašyti virtualią peticiją, užpildžius vardą, pavardę ir el. pašto adresą. Kol kas surinkta daugiau nei 700 tūkst. parašų.

„Jei nenorime plastiko savo organizme, privalome sustabdyti milijono tonų plastiko nutekėjimą į gamtą. Norint sustabdyti šią krizę, turime sulaukti staigių valdžios, verslų ir klientų veiksmų. Plastikas ne tik teršia vandens telkinius, bet taip pat žudo jūrose esančias gyvybes. Be to, ir patys žmonės negali išvengti plastiko suvartojimo“, – sako Pasaulio gamtos fondo atstovas Marco Lambertini.

Dėl šios kampanijos taip pat pradėjo veikti internetinis puslapis „Your Plastic Diet“ (liet. Tavo plastiko dieta), kuriame lankytojai gali atlikti testą ir sužinoti, kiek plastiko suvartoja. Be to, puslapyje galima rasti patarimų, kaip padėti spręsti šią problemą.