„Buvome vienintelė agentūra iš Lietuvos, kurios darbai pateko į pasaulinių „Sabre Awards“ apdovanojimų finalą. Ir nors varžytis su geriausiais iš viso pasaulio mums ne naujiena, tai pirmas kartas, kai pelnėme net dvi „Sabre Awards“ statulėles. Berods, to anksčiau nebuvo pasiekusi jokia kita Lietuvos komunikacijos agentūra. Toks įvertinimas skatina ir motyvuoja visą komandą stengtis dar labiau – juk kartelę patys iškėlėme aukščiau“, – sako Raminta Rimkienė, „Fabula Rud Pedersen Group“ direktorė ir partnerė.

„Kampanija #StokĮPoliciją buvo nestandartinė, drąsi, tačiau tuo ir žavi – juk būtent to ir reikia norint atkreipti jaunimo dėmesį. Tai padaryti mums pavyko, kampanija davė norimų rezultatų, o tai, kad ji buvo pastebėta ir įvertinta pasauliniu mastu, dar kartą patvirtina, jog neapsirikome patikėję „Fabulos“ idėja ir kartu ją įgyvendinę“, – sako Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

„Fabulos“ kartu su Lietuvos policija įgyvendinta kampanija #StokĮPoliciją siekta paskatinti jaunimą, pirmiausia – abiturientus, prisijungti prie policijos gretų. Tam pasitelktas vienas populiariausių žaidimų pasaulyje „GTA V“, kurį žaidė tikri policijos pareigūnai. Internete virusiniu būdu išplito trys kampanijos #StokĮPoliciją vaizdo įrašai, šaržuotai ir su šypsena atspindintys policijos kasdienybę. Be to, tikri policininkai „GTA V“ žaidime surengė reidą, kurio metu papasakojo apie tai, kaip pažeidėjų gaudymas vyksta realiose gatvėse ir keliuose.

Lietuvos policija žaidžia GTA

„Sabre Awards“ nugalėtojai buvo paskelbti ketvirtadienį Frankfurte (Vokietija) vykusioje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje. Jos metu taip pat paaiškėjo, kad „Rud Pedersen Group“ grupė tapo geriausia viešųjų reikalų konsultacijų bendrove Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos (EMEA) regione.

Rud Peterson Group

Tarp geriausių „Sabre Awards“ vyriausybinių agentūrų kampanijų taip pat buvo patekęs Europos Parlamento biuro Lietuvoje projektas „Misija: Žaliasis kursas“ – švietėjiška komunikacijos kampanija, skirta sudominti ir suteikti daugiau žinių lietuviams apie Europos žaliojo kurso temas.

Tai ne pirmi tarptautiniai apdovanojimai, kuriuos šiais metais pelnė „Fabulos“ darbai. Prieš kelias savaites komunikacijos agentūra iš Baltijos šalių komunikacijos kampanijų apdovanojimų „Mi:t&links. Baltic Communication Awards 2023“ grįžo su penkiais laimėjimais. Du agentūros įgyvendinti projektai buvo įvertinti pirmosiomis vietomis, vienas užėmė antrą vietą, dar du savo kategorijose liko treti. Beje, šiuose apdovanojimuose #StokĮPoliciją taip pat sulaukė dviejų įvertinimų: jis pripažintas geriausiu darbdavio įvaizdžio kategorijoje ir užėmė trečią vietą tarp viešojo sektoriaus projektų.

„Sabre Awards“ apdovanojimuose geriausių projektų Baltijos šalyse vardą „Fabula“ yra laimėjusi 2018 m. ir 2020 m., taip pat agentūra yra pelniusi tris „European Excellence Awards“ apdovanojimus 2016, 2019 ir 2021 m.