Pateikiame Jums labiausiai žiūrėtų ir skaitytų konferencijos temų dešimtuką, kad įdomiausias įžvalgas rastumėte greitai ir patogiai.

1. „INVL“ vyr. ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė, skaitydama pranešimą „Pasaulio ekonominės perspektyvos: skardinę nuspirti pavyko, bet ar toli?“, teigė, jog auganti infliacija kelia gyventojų susirūpinimą asmeniniais finansais, tačiau vartojimo tendencijos rodo ką kitą. Žiūrėkite pranešimą ČIA.

Indrė Genytė-Pikčienė

2. „Luminor“ banko vyr. ekonomistas Žygimantas Mauricas pranešime „Kaip makroekonominiai procesai paveikia mano asmeninius finansus?“ pasidalijo trimis svarbiausiomis investavimo pamokomis, kurios gali padėti atnešti didžiausią grąžą. „Jeigu mes tiek taupytume ir taip investuotume kaip Švedija, tai galėtume pasikelti savo ekonomiką 10 proc.“, teigė ekonomistas. Žiūrėkite pranešimą ČIA.

Žygimantas Mauricas

3. Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas konferencijoje pristatė temą „Skaitmeninis euras: kaip nauja pinigų forma pakeis mūsų finansus?“ ir atskleidė, kaip atrodys pinigai skaitmeniniame pasaulyje, į kurį judame labai dideliu pagreičiu. Žiūrėkite pranešimą ČIA.

Marius Jurgilas

4. SEB banko Baltijos šalių taupymo ir investavimo srities vadovas Gediminas Milieška pranešime „Kaip technologijos griauna investavimo mitus?“ atskleidė kaip šiemet į rinką įvestas investicijų robotas supaprastino investavimą daugybei vartotojų ir net atjaunino vidutinio Lietuvos investuotojo amžių nuo 51-erių iki 35-erių metų. Žiūrėkite pranešimą ČIA.

Gediminas Milieška

5. Apie esminę investavimo strategiją: pirma – kodėl, tada – kur, papasakojo Tadas Ratkevičius, „Luminor“ banko privačiosios bankininkystės vadovas. Ekspertas teigė nuolat dirbantis su klientais, nežinančiais, kur investuoti laisvas lėšas, siekiant išvengti nuvertėjimo. Apie tai, kaip išsikelti sau aiškų investavimo tikslą, bei koks jis turėtų būti, klausykitės Tado Ratkevičiaus pranešime ČIA.

Tadas Ratkevičius

6. Socialinių mokslų daktarė ir verslininkė dr. Austėja Landsbergienė ir „INVL“ asmeninių finansų ekspertė dr. Dalia Kolmatsui pasidalino savo įžvalgomis vaikų finansinio raštingumo tema diskusijoje „Vaikai ir pinigai. Kaip pasirūpinti vaikų finansiniu raštingumu?“. Pašnekovės atskleidė, nuo kada reikėtų apie pinigus šnekėtis su vaikais, kaip tai padaryti tinkamai ir net atsakė, ar galima siūlyti vaikams pinigų už tai, kad jie susitvarkytų savo kambarį ar nuveiktų kitus buities darbus. Klausykitės diskusijos ČIA.

Austėja Landsbergienė
 Dalia Kolmatsui

7. „Compensa life“ verslo plėtros vadovas ir Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas skaitė pranešimą „Kaip investuotojui pasirinkti investavimo objektus akcijų ir ETF rinkoje?“. Ekspertas pasidalino įžvalgomis kaip investuoti į rizikingesnes investicijas, kurios gali atnešti daug geros grąžos, tačiau netinkamai pasirinkus strategiją, gali ir sutrukdyti pasiekti užsibrėžtus tikslus. Žiūrėkite pranešimą ČIA .

Marius Dubnikovas

8. Dar viena rizikas ir planavimą apimanti tema: „Kodėl niekas negali išmokyti investuoti?“, į šį klausimą atsakė Vaidotas Rūkas, „INVL“ investicijų valdymo padalinio vadovas. Eksperto teigimu, lietuviai šiuo metu yra sukaupę daugiau nei trisdešimt milijardų eurų, ir trys ketvirtadaliai šių pinigų yra laikomi kaip indėliai arba grynieji pinigai. Kitaip tariant, laikomasi garsiojo ‚Melagių pokerio” principo, kad jeigu nemoki investuoti, tai ir neinvestuoji. Plačiau apie tai, kaip paskirstyti savo laisvą finansinį turtą žiūrėkite ČIA .

Vaidotas Rūkas

9. „M CAPITAL“ verslo plėtros vadovas ir akcininkas Gintaras Pociūnas kalbėjo tema „Neinvestuoji? Dabar tikrai pradėsi!“. Ekspertas papasakojo ne tik nuo ko pradėti investuoti, bet ir kur rasti tam pinigų. Žiūrėkite pranešimą ČIA .

Gintaras Pociūnas

10. Delfi Plius vartotojai turi galimybę pasiklausyti ir Ornelos Ramašauskaitės, meno agentūros „artXchange Global“ vadovės, meno rinkos ekspertės pranešimą „Menas: įperkama ir pelninga investicija“. O. Ramašauskaitės teigimu, tai, kad menas gali būti pelninga ir įperkama investicija kiekvienam, yra nesunkiai įrodomas teiginys. Žiūrėkite pranešimą ČIA .

Ornela Ramašauskaitė

Visus konferencijos video pranešimus rasite Delfi Plius.