„Naudojuosi „Facebook“ ir „Instagram“, kaip ir daugelis, be abejo, suprantu, kad jie renka duomenis, tačiau šįkart, kai iššoko lentelė ir reikėjo pasirinkti, ar sutinku leisti jais naudotis, nusprendžiau paskaityti atidžiau. Ir tai, ką pamačiau, pasirodė šiurpiai – mus visus pripratino, lyg narkomanus, naudotis šiais socialiniais tinklais, čia jau ne tik pramogaujame, bet ir tvarkome daug įvairių reikalų, bet tikrai susimąstai, kiek tai yra saugu“, – kalbėjo vilnietė Karolina.

Taisyklėse nurodoma, kad tarp atiduodamos medžiagos, atitinkamai pagal pasirinktus nustatymus, yra GPS lokacija, priėjimas prie kameros, nuotraukų ir susijusių duomenų. Vėliau yra paminima, kad visgi, net jei nustatymuose pasirinksite neleisti sekti vietos, dalis su tuo susijusios informacijos bus renkama, pavyzdžiui, pagal IP adresą bus galima nustatyti, kur jūs esate.

„Facebook“ ir „Instagram“ taip pat žino, kokia programine įranga ir kokiomis kitomis programėlėmis naudojatės, kur gyvenate, kur mėgstate lankytis, kokių verslų paslaugomis naudojatės, su kokiais žmonėmis susitinkate. Šie socialiniai tinklai taip pat stebi, ar judinate kompiuterio pelę – skelbiama, kad to reikia siekiant atskirti, ar vartotojas yra tikras, ar vadinamasis botas.