Vaizdo įraše M. Zuckerbergas neva praneša, kad atsižvelgė į visuomenės kritiką, viską pagalvojo ir nusprendė, kad vienintelis kelias yra ištrinti feisbuką ir taip grąžinti žmonijai laisvę. Tiesa, kartu su įrašu platinamoje žinutėje rašoma, kad to galima išvengti, jei pranešimą išsiųsi 18 žmonių iš savo draugų sąrašo. Be to, pridedamas ir perspėjimas, kad to nepadariusiems feisbukas rytoj 18 val. taps neprieinamu.

Agentūros „Socialus marketingas“ vadovas Arijus Žakas perspėja žmones nepasimauti ant šio kabliuko ir nepersiuntinėti šios nuorodos. „Pagal tekstą ir jo struktūrą, sakyčiau, kad parašė daugiausiai kokių 9 metų vaikas iš kokios Bulgarijos. O video – gana išmanus, net Marko lūpos padarytos, kad judėtų taip, kaip reikia.

Tačiau visa tai yra klastotė, todėl dar sykį pakartosiu: „Facebook“ niekada nedaro tokių nesąmonių, Markas Zuckerbergas niekada nekontaktuoja tiesiogiai. Jeigu tai būtų tikra, pirmiausiai gautumėte el. laišką ir „Facebook“ pranešimą“, – aiškina jis.

„Niekada niekam neatskleiskite savo duomenų, padidinkite savo „Facebook“ saugumo lygį (Settings -> Security & Login) ir nepatikimose vietose nesuvedinėkite savo prisijungimo, nes jūsų „Facebook“ paskyra bus nulaužta, tikėtina, kad iš jūsų paskyros bus leidžiamos reklamos ir, norėdami viską susigrąžinti, turėsite praeiti ilgą ir nuobodų kelią“, – perspėja A. Žakas.