Išskirtinė proga laisvesniems pokalbiams

Įvairias laidas radijuje ir televizijoje vedantis A. Perednis prisipažino labai laukiantis išbandyti šį, kiek laisvesnį tinklalaidės formatą, ypač, kai jame kalbins žinomą ekonomistą, drąsiais pasisakymais garsėjantį R. Kuodį.

„Tinklalaidė – vis tiek laisvesnis žanras nei įprastos laidos ar interviu, kur laikaisi griežtos interviu technikos, turi atspindėti skirtingas nuomones, pateikti faktus, laikytis tam tikros struktūros ir pan. Tinklalaidėse, žinoma, tu nepamiršti, kad esi žurnalistas, bet gali sau leisti labiau atsipalaiduoti ir laisviau kalbėtis“, – sakė A. Perednis.

Jis svarstė, kad kartu su R. Kuodžiu tinklalaidėje „Tiesiai šviesiai“ galės kalbėti įvairiomis temomis nuo politikos iki laisvalaikio dalykų, knygų skaitymo, apie ką irgi kartais sulaukia klausimų.“Gal leisiu sau ne tik apie politinę virtuvę pakalbėti, bet ir apie realią. Tinklalaidėje galiu paklausti ne tik apie tai, kaip dirbi, bet ir kaip ilsiesi, kas žmonėms irgi įdomu“, – šypsojosi A. Perednis.

Įvairiapusis požiūris į valstybės gyvenimą

A. Perednis atskleidė, kad tinklalaidės pavadinimas „Tiesiai šviesiai“ – R. Kuodžio idėja, kuri, žurnalisto nuomone, puikiai jį atspindi.

„R. Kuodžio kalbėjimo maniera yra tiesiai šviesiai pasakyti tai, kas nedažnai ir ne taip lengvai pasakoma iš žydrųjų ekranų. Jis yra vienas stipriausių Lietuvos ekonomistų ir jį labai vertinu už tai, kad jis drąsiai ir tiesiai pasako tai, ką ministrai ar kiti politikai dažnai vynioja į vatą“, – kalbėjo A. Perednis.

„Pažįstu jį jau daugiau nei dvidešimt metų pažįstu, esu padaręs turbūt kelis šimtus interviu – jis tikrai tiesus ir tikrai piktas dėl nesąmonių žmogus, dėl ko aš jį labai palaikau. Aš pats būdamas žurnalistu vesdamas aktualijų laidas kartais daug ko negaliu pasakyti, o jį labai vertinu už tai, kad jis kaip galvoja, taip ir kalba. Be to, jis kaip ekonomistas yra ištikimas savo vertybėms, jis visą laiką remiasi statistika, šaltiniais, autoritetais – visa ta argumentavimo kultūra, sprendimų logika, apie kurią jis kalba, kaip viską paaiškina, mane visa tai labai veža. Tai žmogus, kuris vis tiek visada remiasi mokslu, ne šiaip sako, kad man taip atrodo, pradedant nuo Adamo Smitho ir kitų ekonomistų, jis yra tas, kuris gali tau pasakyti, kad ta problema jau buvo nagrinėta prieš du šimtus metų“, – sakė žurnalistas

.Ilgai laukta tinklalaidė

„Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė prisipažino, kad jau labai seniai norėjo turėti R. Kuodį tarp žmonių, „Delfi“ reguliariai išsakančių savo nuomones. „R. Kuodis yra labiausiai į vatą nevyniojantis ir tiesiausiai kalbantis Lietuvos ekonomistas – ne veltui 2020 m. jam buvo įteiktas „Delfi“ Tiesos Titanas. Mano akimis, tokio žmogaus įžvalgų mums labai reikia kaip portalui, jį skaitytojai ir žiūrovai vertina už atvirumą“, – kalbėjo ji.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Pasak jos, „Delfi“ siekia turėti kuo daugiau ir kuo įvairesnių nuomonių, kad skaitytojai ir žiūrovai gautų išsamiausias ir giliausias analizes, galėtų susidaryti kuo pilnesnį pasaulio, procesų ir įvykių, kurie jame vyksta, vaizdą.

„Esu įsitikinusi, kad šita tinklalaidė bus įdomi tiems žmonėms, kurie nori suprasti, kaip vyksta procesai, kas už jų slypi, kokios yra priežastys, kaip vieni dalykai gali būti susiję su kitais, nors iš pirmo žvilgsnio pažvelgus į naujienų srautą taip paprastai viskas kartais nesusisieja“, – komentavo R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Pirma tinklalaidė „Tiesiai šviesiai“ jau pasiekiama visiems „Delfi Plius“ prenumeratoriams
čia.