Banklink – tai mokėjimo inicijavimo paslauga, kai vartotojas saugiai atsiskaito pasirinkdamas iš daugybės siūlomų bankų. „Iki šiol Delfi Plius prenumeratai naudojome atsiskaitymo būdą su banko kortele ir trumpąja tekstine žinute (SMS), tad naujų atsiskaitymo galimybių tikrai reikėjo ir jų bus ir daugiau,“ – sako Delfi Komercijos vadovas Jonas Gilys.

J. Gilys priduria, kad banklink yra vienas populiariausių atsiskaitymo būdų, kuriuo pasitiki internetu perkantys vartotojai bei prekių ir paslaugų teikėjai.

Jonas Gilys
Perkant 12 mėnesių Delfi Plius prenumeratą vieno mėnesio išskirtinio turinio skaitymas, kurio tikrai nemokamai lietuviškai niekur kitur nerasite, kainuoja tik 2 eurus mėnesiui (viso 24 eurai), be to, kiekvienas prenumeratorius gauna dovaną – visą Delfi.lt portalą be reklamų.

Delfi plius yra išskirtinio turinio ir nepriklausomų autorių kūrimo platforma, už jų kūrybą mokama iš autorių fondo, kurį sudaro Delfi plius prenumeratos surenkamos lėšos ir surenkama gyventojų pajamų mokesčio (GPM) parama. Delfi užtikrina, kad 100 proc. visų surinktų lėšų yra panaudojama tik autorių honorarams sumokėti. Prenumerata – geriausia parama autoriams, bet iki liepos 1 d. galima skirti ir 1,2 proc. GPM.

2019 m. rudenį pradėjusi veikti Delfi plius platforma autoriams jau yra išmokėjusi beveik 21,5 tūkst. eurų. Daugiausia per mėnesį uždirbęs kūrėjas gavo beveik 600 eurų pajamų. 2020 m. balandį autorių fondas buvo rekordinio dydžio ir sudarė 3 985 eurus. Iki metų pabaigos Delfi plius ketina iš viso išmokėti 70 tūkst. eurų.

Delfi Plius platformoje skelbiama išversta The Economist, Bloomberg, Harvard Business Review, Foreign Policy publicistika, taip pat straipsniai iš Kultūros barų, Naujojo Židinio-Aidų, Šiaurės Atėnų ir kitų leidinių.

Tarp nepriklausomų autorių – Rytis Zemkauskas, Rimas Šapauskas, Andrius Užkalnis, Erika Umbrasaitė, Gražina Kristina Sviderskytė, Ernestas Parulskis, Marius Burokas, Paulius ir Jurgita Jurkevičiai bei dar per 70 kitų laisvųjų kūrėjų.

Projektą iš dalies finansuoja Google skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. Google Digital News Innovation Fund, sutrumpintai – Google DNI).