Jau buvo rašyta apie kramtomąją gumą, pažymėtą žymeniu, itin panašiu į vaizdinį „Angry Birds“ prekių ženklą, taip pat apie žaislinius automobiliukus su saldainiais, pažymėtus žymenimis „FORMULA 1“ ir „F1“. Teismų neįtikino atsakovų argumentai, todėl šios prekės buvo sunaikintos.

Pavyzdžiui, pernai UAB „Profisa“ turėjo sunaikinti apie 3 tūkst. kramtomosios gumos pakuočių su prekės ženklo „Angry Birds“ imitacija. Dabar laukia panašus scenarijus.
Klastotė

Šios serijos pagrindinis veikėjas – taip pat žaisliniai automobiliukai su saldainiais, tačiau pažymėti kitu ženklu – žymeniu, beveik tapačiu vaizdiniam „Transformers“ prekių ženklui.

Tikrąjį logotipą nukopijavusios UAB „Profisa“ taktika ir šioje byloje išliko ta pati – įmonės atstovas teigė, kad prekių ženklo savininko „Hasbro Inc.“ teisių patys saldainiai nepažeidžia, todėl siūlė sunaikinti tik pakuotes.

Tačiau teismas priminė jau nusistovėjusią praktiką, kad tuo atveju, kai žymeniu yra pažymėta prekės pakuotė ar etiketė, yra laikoma, kad žymuo yra naudojamas prekėms žymėti, ir kad tik prekių ženklo savininkas gali spręsti, kokiu būdu jo pažeista teisė gali būti apginta.
Klastotė

Taigi neteisėtai žymeniu „Transformers“ pažymėtos prekės – 960 vnt. žaisliukų su saldainiais – ir šiuo atveju bus sunaikintos, o atsižvelgiant į tai, kad tokia situacija kartojasi jau ne pirmą kartą, UAB „Profisa“ taip pat uždrausta tokį žymenį naudoti ir ateityje.

Šį 2019-07-17 priimtą Vilniaus apygardos teismo sprendimą UAB „Profisa“ apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, taigi galime laukti kitos šios istorijos serijos.