Nuo praėjusių metų priklausanti milijardieriui Elonui Muskui „X“ savo pranešime teigė, kad naujasis prenumeratos metodas turėtų „sustiprinti“ esamas pastangas mažinti nepageidaujamų laiškų kiekį ir „manipuliavimą mūsų platforma bei botų veiklą“.

Pagal bandomąją versiją nauji vartotojai Filipinuose ir Naujojoje Zelandijoje, norėdami naudotis pagrindinėmis funkcijomis, pvz., skelbti pranešimus svetainėje, turės sumokėti „X“ atitinkamai apie 0,75 ir 0,85 JAV dolerio kasmet.

Tie, kurie atsisakys mokėti simbolinį mokestį, turės prieigą prie „tik skaitymo“ platformos versijos, kurioje galės tik skaityti pranešimus, žiūrėti vaizdo įrašus ir sekti paskyras, teigė bendrovė.

„Taip bus išbandoma galimai veiksminga priemonė, padėsianti mums kovoti su botais ir šlamštu „X“ platformoje, kartu padarant platformą prieinamą už nedidelį mokestį“, – sakoma jos pranešime.

Esamiems šių šalių vartotojams tai įtakos neturės.

Nuo tada, kai pernai už 44 mlrd. dolerių įsigijo „Twitter“, E. Muskas atliko nemažai prieštaringai vertinamų socialinės žiniasklaidos įmonės valdymo ir produkto pakeitimų.

Neseniai jis iškėlė idėją apmokestinti visus vartotojus simboliniu mokesčiu už naudojimąsi svetaine, taip siekdamas kovoti su netikromis paskyromis, ir sulaukė aštrios vartotojų kritikos visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją