Kai „Mozilla“ išleido bandomąją failų siuntimo paslaugos versiją, buvo galima talpinti dokumentus, siekiančius 1 GB. Tiesa, tik prisiregistravę vartotojai turi galimybę per „Firefox Send“ dalintis didesnės apimtiems failais, o neprisijungusiems siūlomas anksčiau paskirtas limitas – 1 GB, rašo techcrunch.com.
Sistema sukūrė alternatyvą el. paštui, kuriame neina dalintis didesnės apimtiems dokumentais, nuotraukomis ar vaizdo įrašais. Įkėlus norimus failus, galima pasirinkti, kada jie bus ištrinti iš sistemos – po tam tikro parsisiuntimų, valandų ir/ar dienų skaičiaus. Tokią pačią paslaugą gali rasti „Snapchat“ vartotojai, dalindamiesi vaizdo medžiagomis su kitais.

Tie, kurie nori apsaugoti savo dokumentus, dar prieš siuntimą per „Firefox Send“ gali tai padaryti sugalvodami slaptažodį. Sukėlę failus į sistemą, vartotojai dalijasi aktyvia nuoroda – taip gavėjai gali atsiųsti sistemoje atsiradusius dokumentus. Jiems nebūtina naršyklės „Mozilla“ paskyra.

Vis dėlto saugumo specialistai siūlo daryti atranką ir nesidalinti, pavyzdžiui, labai asmeniška informacija. Kadangi visada yra galimybė, kad kažkas gali nepavykti ir dokumentus pasieks ne tie asmenys, kuriems informacija siunčiama.

Kita vertus, „Mozilla“ yra užsitikrinusi gerą vardą ir, pasak naršyklės atstovų, jų prioritetas yra apsaugoti vartotojų privatumą bei informaciją.

Nauja failų siuntimo paslauga „Firefox Send“ gali patraukti ir daugiau auditorijos naršyklei „Mozilla“, kadangi atsiradus „Safari“, „Chrome“ ir kitoms, jos populiarumas sumažėjo.

Dar šią savaitę „Firefox Send“ bus pasiekiama operacinės sistemos „Android“ vartotojams – jie galės parsisiųsti programėlę.