MRF atkreipia dėmesį, kad pagal patvirtintas Medijų rėmimo fondo finansuojamų projektų teikimo taisykles (toliau – Taisyklės) šiais metais pirmą kartą finansavimas gali būti skiriamas ne tik viešosios informacijos rengėjų ir (ar) skleidėjų projektams, bet ir veiklai bei stipendijoms finansuoti.

Veiklai finansuoti viešosios informacijos skleidėjams ir (ar) rengėjams šiais metais skiriama 1,928.668 EUR. Fondo Tarybos balandžio 29 d. sprendimu skirtas finansavimas pervedamas pareiškėjams pasirašius veiklos finansavimo sutartis. Šios sutartys privalo būti pasirašytos per 20 darbo dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos.

Trumpai apie šį naują finansavimą veiklai: pagal Taisyklių nuostatas finansavimas veiklai skiriamas viešosios informacijos rengėjams ir skleidėjams leidžiantiems kultūros periodinius leidinius arba valdantiems regionines / vietines visuomenės informavimo priemones.

Pareiškėjams paramos suma skaičiuojama pagal formules, kurių pagrindas yra kūrybinių redakcijos darbuotojų etatų skaičius bei išlaidos gamybai (leidinių spausdinimui, televizijos, radijo signalo, duomenų siuntimui, perdavimui, talpinimui).

Skirtingai nuo projektų vertinimo, skiriant finansavimą veiklai, ekspertai taip išsamiai ir visapusiškai nevertina turinio, todėl veiklai vertinti Fondo Taryba paskyrė mažesnes ekspertų grupes, nei projektiniam vertinimui. Tačiau vertindami veiklą ekspertai ne tik kruopščiai skaičiavo sumas pagal pateiktus pareiškėjų duomenis, bet ir išanalizavo šimtus pateiktų sąskaitų faktūrų, kitų svarbių finansinių dokumentų, sutarčių.

„Svarbu pažymėti, kad ekspertų dar laukia trisdešimt iššūkių kupinų darbo dienų, per kurias jie turi įvertinti kelis šimtus paraiškų projektams bei stipendijoms finansuoti. Fondas labai tikisi, kad ekspertai atliks šį nepaprastai atsakingą darbą kuo greičiau, ir Fondo Tarybai priėmus sprendimą, konkursą laimėję pareiškėjai, pasirašę sutartis, galėtų įgyvendinti savo projektus spaudoje, radijuje ir televizijoje kaip galima greičiau ir sėkmingiau“, - rašoma pranešime.

Fondas kviečia aktyviai teikti pasiūlymus bei idėjas ateinantiems konkursams dėl turinio kokybės vertinimo, poveikio rodiklių bei dėl kiekybinių rodiklių vertinimo el. paštu: info@medijufondas.lt (iki gegužės 15d.).