„Šeimų ir vaikų gerovė – vienas svarbiausių mūsų prioritetų. Dėl to su malonumu prie savo valgių, siūlomų vaikams, pristatome šią naujovę – knygeles. Manome, kad knygų skaitymas yra veikla, suburianti visą šeimą draugėn valgio metu arba prieš miegą. Skaitymas visada buvo itin svarbus vaiko raidai ir vaizduotei, be to, jis skatina darbuose paskendusius tėvus praleisti daugiau laiko su savo vaikais ir kartu atrasti naują, jaudinantį pasakojimų pasaulį“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „McDonald’s“ generalinis direktorius Baltijos šalyse Vladimir Janevski.

Lietuvoje pristatoma knygelių kolekcija yra pasaulinės „McDonald’s“ programos „Happy readers“ dalis, kuria siekiama propaguoti skaitymą tarp vaikų. Pristatydamas šią iniciatyvą, „McDonald’s“ Lietuvoje pristato 12 išskirtinių knygų vaikams seriją „Viršumedžių dvynių nuotykiai“, kurią sukūrė britų rašytoja Cressida Cowell, išgarsėjusi knygų serija „Kaip prisijaukinti slibiną“.

Šių knygelių galima gauti su „Happy Meal“ rinkiniais bet kuriame „McDonald’s“ restorane Lietuvoje – knygelę „McDonald’s“ lankytojai gali pasirinkti vietoje įprasto žaisliuko. Knygų asortimentas bus atnaujinamas reguliariai, kas du mėnesius papildant kolekciją dviem naujomis knygomis.

„McDonald’s“ taip pat siūlo programėlę „Happy Studio™“, kuria naudodamosi šeimos gali parsisiųsti nemokamų interaktyvių skaitmeninių knygų ir mėgautis jomis drauge.