„Šiemet LTG grupė pristatė atnaujintą strategiją, apimančią penkias pagrindines kryptis: verslo plėtrą į Šiaurės ir Vakarų Europą, veiklos efektyvumo didinimą, organizacinės kultūros stiprinimą, verslo atsparumą ir tvarumą. Todėl Aleksandras prie vadovų komandos prisijungia įmonių grupei labai reikšmingame etape, kai žengiame svarbų žingsnį į priekį. Tikiu, kad jo kompetencija, sukaupta patirtis bei entuziazmas padės tiek įgyvendinant strategiją, tiek atliepiant visuomenės mums keliamus atvirumo ir bendradarbiavimo lūkesčius“, – sako LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

„Europoje keleivių ir krovinių vežimai geležinkeliu išgyvena didžiulį pakilimą – prie to prisideda tiek keleiviai, vis dažniau siekiantys nepalikti taršos pėdsako gamtai, tiek verslo įmonės, siekiančios, kad jų produkcija bei jos transportavimas darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai. Dėl šios priežasties tikiu, kad viešinti šią sritį yra ir įdomu, ir prasminga. Būtent žaliajam kursui skirsime dar didesnį dėmesį, komunikuodami atnaujintoje bendrovės strategijoje numatytus projektus. Esu tikras, kad kartu su komanda prisidėsime prie to, kad apie LTG kuriamą vertę visuomenei sužinotų kuo daugiau žmonių“, – sako LTG korporatyvinių reikalų vadovas A. Zubriakovas.

A. Zubriakovas darbą LTG pradeda rugsėjo 25 d. Jis yra sukaupęs daugiau nei 20 metų profesinę patirtį. Prieš prisijungdamas prie bendrovės, jis vadovavo „Penki Kontinentai Group“ komunikacijos padaliniui, yra vadovavęs „Ignitis grupės“ dukterinės bendrovės komunikacijai, finansinių technologijų centro „Bankera“ komunikacijai ir rinkodarai. Anksčiau A. Zubriakovas yra dirbęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovu spaudai, taip pat – buvusio Vilniaus mero patarėju viešiesiems ryšiams, daugiau nei dešimtmetį dirbo Lietuvos ir tarptautinėje žiniasklaidoje.

LTG Korporatyvinių reikalų vadovo atrankoje iš viso dalyvavo 30 kandidatų. Labiausiai tinkamus pretendentus į šias pareigas LTG padėjo atrinkti vadovų paieškos įmonė „Aims International Lietuva“, pasirinkta viešojo pirkimo būdu.

LTG grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.