L. Gadeikis nuo 1984 m. dirba žiniasklaidoje. Yra dirbęs savaitraštyje „Literatūra ir menas“, žurnale „Metai“, dienraštyje „Lietuvos aidas“, buvo savaitraščio „Veidas“ vyriausiuoju redaktoriumi, žurnalo „Fortuna privata“ vyriausiuoju redaktoriumi, nuo 2014 m. – žurnalo „Investuok“ vyriausiuoju redaktoriumi.

LRT tarybos pirmininkas buvo rinktas Tarybos narių slaptu balsavimu.

LRT tarybos pirmininku tapti kandidatavo profesorė Vilija Targamadzė, deleguota Lietuvos Švietimo tarybos, žurnalistė, komunikacijos ekspertė, visuomenės veikėja Dalia Kutraitė Giedraitienė, kurią delegavo Lietuvos Respublikos Seimas.

Už L. Gadeikį balsavo 7 Tarybos nariai, už D. Kutraitę Giedraitienę 3, už V. Targamadzę 1.

„Ačiū už pasitikėjimą, dabar prasideda antroji dalis, nerimas, reikės pasitikėjimą pateisinti. Lengva nebus“, – paskelbus rezultatus kalbėjo L. Gadeikis.

LRT generalinė direktorė M. Garbačiauskaitė-Budrienė sakė, kad iš to, kiek yra tekę bendrauti su L. Gadeikiu, mananti, kad jų vizijos dėl LRT ateities turėtų sutapti. „Mes niekaip neveikėme LRT tarybos pirmininko rinkimų – tai yra tik jos reikalas. Bet L. Gadeikį pažįstu labai seniai, dar nuo „Veido“ laikų, nuo kitų žurnalistinės bendros patirties laikų, yra tekę bendrauti ir per LRT generalinio direktoriaus rinkimus. Džiaugiuosi, sveikinu, manau, tikrai dirbsime kartu, nebuvo vizijų neatitikimų, iš neoficialių diskusijų kaip tik sutapo mūsų nuomonės“, – sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pirmininko pavaduotojo rinkimas nukeltas kitam posėdžiui. Nei V. Targamadzė, nei D. Kutraitė Giedraitienė L. Gadeikio pasiūlymo tapti pirmininko pavaduotoja nepriėmė.

LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. 4 narius 6 metams skiria Respublikos Prezidentas, 4 narius 4 metams skiria Seimas (2 nariai skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų); 4 narius, kaip savo atstovus (po vieną), 2 metams skiria Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.Tarybos nariai paprasta visų Tarybos narių balsų dauguma 3 metams išsirenka Tarybos pirmininką.