Stebėti kandidatų prisistatymų visuomenei nei žiniasklaidai nėra leidžiama. LRT žiniasklaidai išplatino prašymą tuo metu, kol vyks kandidatų pokalbiai su LRT taryba, išlaikyti dalyvių konfidencialumą ir nesibūriuoti prie LRT pastato ar LRT koridoriuose. Perspėjama, kad jei kažkas iš žiniasklaidos bandys dalyvių konfidencialumą pažeisti, tai bus vertinama kaip taisyklių pažeidimas ir tos žiniasklaidos priemonės atstovų bus paprašyta išeiti iš LRT pastato.

Per praėjusius rinkimus 2018 m., kai buvo išrinkta M. Garbačiauskaitė-Budrienė, pristatymai taip pat nebuvo vieši, tačiau kandidatai iškart po pristatymų Tarybai komentuodavo ir žiniasklaidai.

Numatoma, kad Taryba balsavimą baigs apie 18.45 – 19.30 val. Tuomet žiniasklaidai nurodoma, kad bus galima pakalbinti naujai išrinktą LRT generalinį direktorių, jei šis sutiks būti iš karto paviešintas.

Kaip žiniasklaidoje skelbta anksčiau, LRT generalinio direktoriaus rinkimuose bus svarstomi 6 konkurso kandidatai, tarp kurių – ir dabartinė LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. Kiti kandidatai – komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius Aistis Zabarauskas, Vilniaus universiteto (VU) dėstytojas Mantas Martišius, „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė bei „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka.

Po keturis tarybos narius skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.