Anot jo, komisija pati sprendimų, susijusių su ES sankcijomis, šiuo atveju priimti negali.

„LRTK yra pasirengusi priimti sprendimus dėl kanalų sustabdymo pagal Europos Sąjungos sankcijas, jei būtų gauta kompetentingos už sankcijų įgyvendinimą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos išvada“, – BNS trečiadienį sakė M. Martišius.

Latvijos nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba (NEPLP) antradienį nusprendė uždrausti retransliuoti septynis RT kanalus, motyvuodama tuo, kad juos kontroliuoja į ES sankcijų sąrašą įtrauktas Dmitrijus Kiseliovas. Latvijos tarnyba paragino kitas Bendrijos nares padaryti tą patį.

RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, yra televizijos kanalų tinklas transliuojantis anglų, ispanų, arabų bei kitomis kalbomis ir skleidžiantis Kremliui palankų turinį.

NEPLP teigimu, draudimas taikomas kanalams RT, „RT HD“, „RT Arabic“, „RT Spanish“, „RT Documentary HD“, „RT Documentary“ ir „RT TV“.

D. Kiseliovas į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą įtrauktas dėl svarbaus vaidmens Rusijos propaganda remiant 2014 metais įvykdytą Krymo aneksiją ir tebesitęsiančią Rusijos karinę veiklą Ukrainos rytuose ir pietryčiuose.