ADCE buvo įkurta 1990 m. siekiant suvienyti, skatinti ir pristatyti Europos dizaino ir reklamos kūrėjus pasaulyje. Organizacija yra gerai žinoma dėl tarptautinių vizualinės komunikacijos specialistams skirtų edukacijos ir tobulėjimo programų, dirbtuvių, „High Potentials“ programos jauniesiems talentams bei prestižinio kasmetinio festivalio ir apdovanojimų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

LGDA valdybos narys Martynas Birškys komentuoja, kad Lietuvos narystė ADCE Lietuvos kūrėjams sukurs galimybę tapti geriau matomiems, užmegs naujų ryšių bei padės semtis žinių ir patirties.

„ADCE misija yra mokymasis, idėjų keitimasis, kūrybingumo ir bendradarbiavimo skatinimas – šios galimybės nuo šiol atkeliauja ir į Lietuvą. Būdami ADCE nariais galėsime naudotis visais šios organizacijos įrankiais: edukacijos programomis, stipendijomis, konferencijomis ar apdovanojimais. ADCE turi įvairių tobulėjimą ir kūrėjų bendradarbystę skatinančių programų, tokių kaip tarptautines komandas vietos problemoms spręsti suburiantis „Creative Express“ projektas ar „High Potentials“ programa jauniesiems talentams. Galiausiai, galėsime dalyvauti prestižiniame ADCE festivalyje ir apdovanojimuose – šiemet tokia teisė atstovauti Lietuvai atiteks konkurso „Geras Dizainas“ prizininkams“, – pasakoja M. Birškys.

LGDA atstovo teigimu, būdama naujausia ADCE nare Lietuvos grafinio dizaino asociacija sieks jau artimiausiais metais į Lietuvą pasikviesti „Creative Express“ programos dirbtuves, kurių metu Europos kūrybininkai ir kūrėjai galėtų komunikacijos priemonėmis spręsti vieną pasirinktą Lietuvos problemą – pvz., socialinę ar šalies įvaizdžio.

„Taip pat matome erdvę naujam Lietuvos vizualinių komunikacijų festivaliui ir konkursui, kurio laimėtojai atstovautų mūsų šaliai pagrindiniame ADCE festivalyje. Turėdami 5 metų patirtį organizuodami tarptautinius pakuotės dizaino apdovanojimus NAPA, manome, kad galime surengti ir viso dizaino bei kūrybos sektoriaus festivalį. Būnant ADCE nariais, jo dalyviai ir laimėtojai turės galimybę prisistatyti ir būti geriau matomi visame pasaulyje“ , – sako LGDA pirmininkas Algirdas Orantas.

LGDA yra vienintelė platforma Lietuvoje, vienijanti vizualinių komunikacijų dizaino lauko dalyvius. Asociacija rūpinasi vizualinių komunikacijų profesionalų tobulėjimu ir įvertinimu, siekia inicijuoti įvykius, kurie skatintų narių tarpusavio interakcijas, bendradarbiavimą ir nuomonių keitimąsi lokaliu ir tarptautiniu mastu. Asociacija veikia daugiau kaip 20 metų, jai šiuo metu priklauso daugiau kaip 160 narių.

LGDA siekia kurti jungtis tarp grafikos dizainerių ir kitų dizaino sričių – tarpdiscipliniškumas šiuolaikinėje komunikacijų srityje yra kritinis faktorius, todėl organizacija yra atvira įvairių disciplinų dizaineriams, komunikacijų kūrėjams – naudotojų sąsajų, animacijos, tipografijos, dizaino strategijos ir vizualinės komunikacijos specialistams.