Apie tai, kad ieškinį penktadienį priėmė Vilniaus apygardos teismas, žurnalistas Andrius Tapinas pranešė savo feisbuko paskyroje.

Mykolas Markauskas iš „Laisvės TV“ pasitraukė 2019 m. spalį. A. Tapinas rašo, kad jam pasitraukus buvo nedelsiant suformuota nauja „Laisvės TV“ vadovybė.

„Ji iš karto kreipėsi į nepriklausomus ekspertus, kad atliktų išsamų visos „Laisvės TV“ veiklos įvertinimą. Išanalizavus auditorių ir teisininkų išvadas supratome, kad turime kreiptis į teismą dėl galimai padarytos žalos atlyginimo“, – rašo A. Tapinas.

Jis taip pat rašė, kad „Laisvės TV“ imsis priemonių, kad užkirstų kelią tokiems atvejams ateityje: nuolat atliks finansinį auditą ir patikrą, atsiras patariamoji taryba, pats jis žada labiau įsitraukti į papildomos organizacijos kontrolės ir atskaitomybės užtikrinimą.

Komentaruose A. Tapinas taip pat atskleidė, kad jo paties atlyginimas „Laisvės TV“ yra 4 tūkst. eurų „su visais įmanomais mokesčiais“.

M. Markauskas savo ruožtu teigia dar negavęs minėtų dokumentų.

„Šiai dienai nesu gavęs jokių dokumentų iš teismo, dėl kokios žalos padarymo mane kaltina. Kai gausiu ir susipažinsiu, ginsiuosi teisinėmis priemonėmis, o rezultatas bus teismui spręsti. Daugiau komentuoti nenoriu, nes esu privatus asmuo bei nesu susipažinęs su ieškiniu“, – teigia M. Markauskas.