Šią prabangią Bibliją leidžia leidykla „Obuolys“. Kunigas A. Toliatas sakė tikrai su jais kalbėjęs apie galimybę bendradarbiauti, bet pats to, kaip tai pateikiama, nematė. „Mane pasigavo knygyne, pasakė, kad darys tokį dalyką, paprašė prisidėti, pakalbėti pradžiai apie Bibliją ir šeimą, koks jų ryšys, o kas bus daroma, labai nesigilinau, aš ne reklamuotojas. Kaip supratau, jie pirma renka pinigus, o po to leis lietuvišką ir anglišką variantus“, – pasakojo jis.

Tai, kad ši prabangi Biblija reklamuojama jo vardu, A. Toliatui buvo staigmena. „Leidėjai manęs paprašė trumpo komentaro apie Biblijos svarbą šeimai ir visuomenei. Apie jokią reklamą net kalbos nebuvo... Sunku patikėti, kad buvo šitaip negražiai pasielgta“, – sakė jis.

Vertinant pačią idėją, kad pristatomas toks prabangus Biblijos variantas (iš pradžių buvo siūloma 229 eurų kaina, o dabar kaip akcija jau skelbiama 149 eurai), A. Toliatas nieko blogo nemato. „Aišku, kad Biblijos esmė yra turinys, tačiau žmonės kartais nori turėti kokį nors brangų vertingą dalyką. O Biblijų būna visokių, nuo paprasčiausių, dalinamų nemokamai, iki tokių, kokias čia sugalvojo. Tai gal nėra blogai“, – komentavo jis.

Leidyklos „Obuolys“ vadovas Paulius Virbickas šią situaciją vadina nesusipratimu: jis pasakojo, kad su kunigu A. Toliatu buvo nufilmuotas ilgas interviu, jis pats buvo atsiuntęs savo nuotraukų. „Gal paskui išsigando, kad jo čia per daug“, – svarstė leidyklos vadovas, užtikrindamas, kad reklaminė informacija šiuo metu jau yra keičiama.