Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James paskelbė pranešimą, kuriame sakoma, kad imamasi veiksmų septynių valstijų ir Kolumbijos apygardos vardu. Šis žingsnis – pirmasis oficialus JAV antimonopolinis veiksmas, kurio imamasi prieš dideles technologijų bendroves, nors panašaus veiksmo buvo imtasi 1990-aisiais prieš „Microsoft“.

„Net ir didžiausia socialinių tinklų platforma turi paisyti įstatymų ir gerbti naudotojus, – sakė L. James. – Naudosime visas mums pasiekiamas tyrimo priemones, kad nustatytume, ar „Facebook“ veiksmai galėjo kelti grėsmę naudotojų duomenims, sumažinti naudotojų pasirinkimų galimybes ir padidinti reklamos kainas.“

Veiksmų imsis Kolorado, Floridos, Ajovos, Nebraskos, Šiaurės Karolinos, Ohajo ir Tenesio valstijų generaliniai prokurorai, teigė L. James.

Anksčiau šiais metais JAV teisingumo departamentas pranešė apie didžiausių internetinių platformų „peržiūrą“, kad nustatytų, ar jos trukdė naujovėms ir mažino konkurenciją.

„Facebook“, didžiausia socialinių tinklų platforma, anksčiau yra teigusi, kad ji nėra monopolinė, ir vartotojai turi daug pasirinkimų, kaip jiems susisiekti su žmonėmis.