Pasak kolegijos vadovo Nerijaus Varno, naujasis veiklos šimtmetis atneša naujų iššūkių ir galimybių kolegijai, todėl logotipe norėjosi ne tik atspindėti modernų požiūrį, tačiau ir išlaikyti inžinerinį minimalizmą.

„Kolegija turi tikrai ilgą ir turtingą istoriją: buvome įkurti atsiradus inžinierių poreikiui, išgyvenome tarpukarį, okupaciją ir atsikūrimą, kai inžinieriai buvo mažiau paklausūs. 2002 metais tapome aukštąja mokykla ir prasidėjo naujas etapas. Su senuoju logotipu gyvenome 20 metų. Studentus ruošiame jau šimtą metų ir matome, kad vėl atėjo metas keistis ir prisitaikyti. Žengiame dar vieną kokybinį žingsnį ir darome šuolį pirmyn“, – sako kolegijos direktorius N. Varnas.

Naujasis Kauno technikos kolegijos logotipas žymi stilizuotą T raidę, kuri pasirinkta dėl pagrindinės kolegijos veiklos krypties – Technikos.

Spalva išlaikyta ta pati, tik šiek tiek atnaujintas jos atspalvis. Pasirinktas gaivesnis ir ryškesnis sprendimas, simbolizuojantis kolegijos ryžtą būti geriausiems savo srityje.

Kauno technikos kolegijos naujas logotipas
Kauno technikos kolegijos buvęs logotipas

Logotipą kūrė dizainerė Rita Dočkuvienė.

Taip pat Kauno technikos kolegija atnaujino ir bendruomenei pristatė kolegijos herbą bei himną.

Herbas atspindi kolegijos raidos etapus. Herbo skydo viršuje, kairėje pusėje yra matoma knyga, kuri simbolizuoja žinias, studijas ir aukštąjį mokslą. Dešinėje pusėje data – 1920 m. – metai, kada Kaunas buvo laikinąja sostine ir joje buvo įsteigta kolegija.

Centrinėje skydo dalyje yra matomas tarpukario Lietuvos architektūros korifėjaus, tuomečio kolegijos dėstytojo dr. Stasio Kudoko projektuotas kolegijos pastatas, kuris buvo pastatytas ir duris atvėrė 1938 m. bei buvo laikomas vienu gražiausiu mieste.