Amato mokysis parduotuvėje

„Karjeros centras“ veiks Vilniuje, Naugarduko g. 84 esančioje „Maximoje“. Prekybos tinklas skelbia, kad čia nauji darbuotojai išmoks dirbti ir kasininko, ir salės darbuotojo, ir parduotuvės vadybininko pozicijose, patys priims sprendimus, įgyvendins norimus pokyčius bei stebės, kaip jų sprendimai veikia parduotuvėje.

Karjeros kryptį bus galima rinktis iš skirtingų veiklos sričių: prekybos ir komercijos, tiekimo ir rinkodaros, finansų, personalo, teisės ir turto valdymo ir tt.

Ar toks žingsnis – naujas koziris, sprendžiant prekybos tinklų kovų dėl darbuotojų problemą? Pastaruosius metus ji buvo itin akivaizdi vien iš daugybės matomų reklamų, kviečiančių ateiti į prekybos tinklus ne pirkti, o dirbti.

„Maximos“ personalo, procesų ir kokybės valdymo departamento vadovė Tatsiana Ihnatovich sako, kad konkrečiai šiuo atveju sprendžiamas kiek kitas šio klausimo aspektas – nebandoma tiesiog pritraukti kuo daugiau naujų darbuotojų, bet norima padėti geriau perprasti mažmeninę prekybą tiems, kurie nori siekti karjeros šiame sektoriuje. Kaip ji teigia, šis karjeros centras – lyg mažmeninės prekybos universitetas.