Su kampanija „Gaidelio krekeriai“ traukia paragauti dirbo agentūros „Sons&Daughters“, „Zest“, „Open Agency“, „Trenkturas“.

Kaip sakė „Sons&Daughters“ vadovė Dovilė Dovidavičiūtė, „Gaidelio“ krekerių įvedimą į rinką lydėjo drąsa: „Vilniaus pergalės“ drąsa žengti į naują, labai konkurencingą sūrių užkandžių kategoriją, ir drąsi komunikacijos kampanija.“Kampanijos metu vaizdo klipas televizijoje, soc. tinkluose ir internete traukė paragauti – o likusi kampanijos dalis suteikė daugybę progų tai padaryti. Mūsų sukurtas herojus Gaidelis krekerius dalijo dideliuose studentų festivaliuose, mažų būrelių protmūšiuose, kartu su kitais žingsniavo „Trenkturo“ žygiuose ir taip tapo dar artimesnis „Gaidelio“ prekės ženklo gerbėjams.“Gaidelio“ vaizdo klipas rudenį laimėjo auksą kūrybiškumo apdovanojimuose „ADC*LT’23“, o dabar šį įvertinimą papildė pelnytas efektyvumo apdovanojimas. Didžiuojamės, kad padėjome klientui užimti 10 proc. rinkos dalį vos per 10 mėnesių“, – sakė ji.

Efektyviausia didelio biudžeto kampanija paskelbta „Telia“ kampanija „Būkime vieni kitų Kalėdos“, su kuria dirbo agentūros „Clinic 212“, „Media House“, „INK agency“, „Partizanas“, „Caption“, „SomeFilms“, „Digital Sense“.

Efektyviausia mažo biudžeto kampanija – Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui kurta kampanija „Neik į teatrą“, kurios autoriai – agentūra „Truth.“

„Teatras dažnai siūlo žvelgti į žaizdotesnes gyvenimo teritorijas, todėl praėjusį sezoną pradėjome apvertę visą sumanymą šmaikščiai siūlydami neiti į teatrą, nes ten bus stiprių patirčių, kurios ne visada malonios. Panašu, kad stipriausia patirtimi tapo pats pasiūlymas. Nesitikėjome tokio ažiotažo, bet norėjome, kad teatras atsidurtų dėmesio centre. Sveikiname reklamos agentūrą TRUTH ir visą LNDT rinkodaros skyrių suradus tiksliausią ištarą, kuri paradoksaliai tapo geriausiu pasiūlymu apsilankyti teatruose“, – teigė LNDT meno vadovai Kamilė Gudmonaitė, Antanas Obcarskas ir Eglė Švedkauskaitė.

„Išskirtinei komunikacijai reikia ne tik drąsios idėjos, bet ir drąsaus kliento. Toks puikus duetas ir buvo reklamos agentūra TRUTH su LNDT“, – sakė TRUTH strategas Tomas Bartninkas.

Kampanijos pradžioje reklaminiuose stenduose pasirodė tuščia LNDT Didžiosios salės kėdė, uždengta plėvele ir lakoniškas užrašas „Neik į teatrą“. Ši žinutė buvo ne visų sutikta palankiai, kai kas informaciją priėmė tiesiogiai ir piktinosi tokiu pasirinkimu. Po savaitės pasirodė pirmosios LNDT 84-ojo sezono premjeros „Ruletė“ afiša jau su kėdėje sėdinčia aktore ir pirmuoju kampanijos šūkio tęsiniu „Priprasi“, atitinkančiu tos premjeros temą. Vėliau sekė kiekvienai premjerai pritaikyta nuotrauka ir pagrindinio šūkio tęsinys.

„Neik į teatrą, nes priprasi. Neik į teatrą, nes skaudės ir skaudins. Neik į teatrą, nes užsikrėsi. Neik į teatrą, nes primins, į ką nenori žiūrėti, kur nenori kreipti minties ir nuo ko esame įpratę nusisukti. Šis laikotarpis – naujojo jautrumo laikas, kai per sekundę viskas skyla į juoda ir balta, kai nuo tavęs lengvai gali nusisukti, kai pats esi linkęs apmėtyti kitą akmenimis, kai nuomonė – didžiausias ginklas.

Neik į teatrą, nes reikės mąstyti, kovoti, reaguoti. Neik į teatrą, nes jame skaudžiai susitinka privilegija ir skurdas, esantys galios pozicijoje ir tie, už kuriuos nuspręsta, kur jų vieta. Galiausiai, neik į teatrą, jei bijai mirties: tikros mirties ir tos, kuri primena mirtingumą: planetos nykimo, nutrūkusio ryšio, pakitusios sąmonės būsenos, atvirumo, kūnų maišto, kovos už identitetą, kartų konflikto. Neik į teatrą, jei bijai gyventi“, – apie 84 sezoną jo pradžioje rašė LNDT meno vadovai.

Efektyviausia paslaugų/produktų įvedimo į rinką didelio biudžeto kampanija – minėta „Gaidelio“ kampanija, o mažo biudžeto kategorijoje – „Paskolinė“ produkto sukūrimo ir pristatymo kampanija, kurią agentūra „Not Perfect Vilnius“ kūrė „Pakruojo dvaro spirito varyklai“. Spirito varykla, turėdama ribotas galimybes greitai ir efektyviai pateikti rinkai naujus produktus, pasinaudojo Eligijaus Masiulio kyšininkavimo byla ir pristatė prekės ženklą „Paskolinė“. Nors alkoholio reklama Lietuvos Respublikoje yra draudžiama ir naujų produktų pristatymas rinkai yra labai sudėtingas, o mažiesiems gamintojams beveik neįmanomas, visa pirminė šio prekės ženklo partija buvo išparduota per vieną dieną. Pasak „Not Perfect Vilnius“ vadovo Pauliaus Senūtos, Pakruojo dvaro spirito varykla reagavo žaibiškai į naujienas ir Eligijaus Masiulio korupcijos skandalo kulminacijai paminėti išleido proginę trauktinę „Paskolinė“. Puikius rezultatus lėmė greitas reagavimas į situaciją bei Lietuvos piliečių neabėjingumas teisingumui.

Efektyviausia prekės ženklo atnaujinimo kampanija – „Tele2“ ir jos „Teleduetas“, su kuria dirbo agentūros „New!“, „Carat“, „iProspect“, „SuperYou“, „Critical“, „Publicum“.“Interneto rinkai pasiūlėme poreikius optimaliai atitinkantį produktą ir įpakavome jį į ryškų įvaizdį, kurį kūrė mūsų dainuojantis „Teleduetas“. Pozityvios emocijos, dėmesį pritraukiantis įvaizdis, dainos ir muzika, kurią norisi niūniuoti, atsakymai į visus klausimus dainų žodžiais – puikus populiariosios kultūros kokteilis. Taikėme ir į plačiąją auditoriją, ir į vartotojų poreikius“, – tikina Agnietė Žilinskaitė, „Tele2“ prekių ženklo vadovė.

Pirmosios trys reklamos su „Teledueto“ herojais pasirodė praėjusių metų rudenį. Grupė tąkart išbandė „electro rock“, „modern country“ ir „boyband“ muzikinius žanrus. Iš viso eteryje jau buvo galima išvysti 6 skirtingus klipus su „Teledueto“ atliekamomis dainomis. Vieną jų duetas atliko su viena populiariausių jaunosios kartos alternatyviosios muzikos žvaigždžių – dj nevykele.

Kampaniją lydėjo ir kiti veiksmai – prekių ženklas iš „Laisvo interneto“ buvo pervadintas į „Namų internetą“, sukurta ilgalaikė komunikacijos platforma. Rinkodaros veiksmai apėmė įvairias formas – nuo reklamos internete, iki TV, radijo klipų ir lauko reklamos.Efektyviausia didelio biudžeto pardavimų skatinimo kampanija - „Kakė Makė“: mano filmas“, su kuria dirbo „Cinema Ads“, „Partizanas“, „Meinart animation“, „Laisvidar“, „Fabula ir partneriai“, Robertas Jakštaitis.

Mažo biudžeto šioje kategorijoje nugalėtojas – prekės ženklui „Salė“ kurta kampanija „Ateik sportuoti į salę!“, su kuria dirbo „Not Perfect Vilnius“, „Metrix agency“. Kampanijos tikslas buvo pasiekti potencialius privataus sporto klubo „Salė“ klientus konkrečiame laiko ir vietos kontekste ir taip padidinti pardavimus.

„Projekto sėkmę lėmė sprendimas parengti asmeninius kvietimus, skirtus netoliese esančių pastatų gyventojams ir kūrybiškai pakviesti didesnių įmonių, esančių kelių šimtų metrų spinduliu nuo sporto klubo, darbuotojus įsigyti salės abonementą. Rezultatas – tris kartus viršyti užsibrėžti tikslai bei reikšmingas kampanijos vaidmuo, auginant butikinio verslo klientų skaičių“, – komentavo Aurelija Plioplytė, „Not Perfect Vilnius“ skaitmeninio skyriaus vadovė.

Efektyviausia viešojo sektoriaus komunikacijos kampanija – Kauno technologijos universiteto priėmimo į studijas kampanija, su kuria dirbo „Clinic212“, „Baltas media“, „Inspired UM“, OMG.

Auditorijos simpatijų prizas atiteko vaistinių tinklo „Camelia“ kampanijai „Kartu vienas dėl kito“.