„Filme Inga brutaliai atvirai kalba apie tai, ką reiškia būti moterimi, dalyvaujančia kare, ir moterimi belaisve, visiškai priklausoma nuo ruso malonės. Kartu tai ypatingai jautrus pasakojimas apie motiną, kuri, pasiduodama į nelaisvę, pirmiausia galvoja apie savo vaiko saugumą“, – sako filmo kūrėja Izabelė Pukėnaitė.

Izabelė Pukėnaitė

„Delfi Plius“ prenumeratoriai filmą „Moteris iš fronto“ turės galimybę pamatyti nuo gegužės 29 dienos.

Būti moterimi belaisve

Prasidėjus karui, kai Ingos padalinys buvo perdislokuotas į Mariupolį, kartu su kitais kariais ji turėjo patruliuoti mieste, kad užtikrintų bent minimalų gyventojų saugumą.

„Pradžioje buvo dar ne taip baisu, bet paskutinėmis dienomis iki patenkant į nelaisvę apšaudymai vyko iš visų pusių – net nebuvo galima suprasti, kas ir į ką šaudo“, – filme pasakoja Inga.

Kai juos išvežė į Rusiją, Inga nesitikėjo, kad taip ilgai ten liks. Patekusi į kalėjimą, moteris išgyveno kankinimus ir žiaurumą, apie kurį iki šiol kalba sunkiai rasdama žodžių.

Lemiamą vaidmenį suvaidino du vyrai

Ingos istorijoje lemiamą vaidmenį atlieka du vyrai – kariuomenėje sutikta gyvenimo meilė ir vaikystės draugas Aurimas iš Jonavos. Šiame mieste ji pati gimė ir užaugo.

„Aurimo Inga nebuvo mačiusi 20 metų. Pasiduodama į nelaisvę, prieš sunaikindama visas ryšio priemones, moteris spėjo parašyti Aurimui trumpą žinutę su prašymu iš Lvivo į Jonavą atsivežti jos paauglį sūnų“, – kalba I. Pukėnaitė.
Antra žinutė, gerokai vėliau, buvo prašymas į Jonavą atsivežti ir ją pačią.

Tuo tarpu Ingos vyras tebekovoja fronte. Aukso žiedus jie sumainė jau prasidėjus karui po vos kelių mėnesių pažinties, kai nutarė, kad gyvenimas per trumpas delsti.

Dokumentinio filmo „Moteris iš fronto“ premjera – nuo gegužės 29 dienos mokamo turinio platformoje „Delfi Plius“.

Visus „Delfi Plius“ dokumentinius filmus galima pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)