Konferenciją ir apdovanojimus galėsite žiūrėti tiesiogiai per „Delfi“.

Tarp „NAPA Baltic 2020“ finalininkų šiemet daugiausia pakuotės dizaino darbų atrinkta kitoms sritims nepriskirtų (9), Silpnųjų alkoholinių gėrimų (8) ir Riboto leidimo (7) kategorijose. Iš viso konkursui buvo pateikta 116 projektų – 77 iš Lietuvos, 21 iš Estijos ir 18 iš Latvijos.

Gabija Platukytė, viena iš „NAPA Baltic“ komisijos narių ir „Great&Golden“ studijos dizaino vadovė, komentuoja, kad šiemet toliau ryškėja pakuotės dizaino kūrėjų strateginiai ir kompleksiniai požiūriai.

„Smagu, kad daugėja projektų, kurie nėra tiesiog gražūs dizainai, o turi pagrindimą priimtiems sprendimams, parenkamoms spalvos, šriftams ir kt. Jaučiasi, kad tiek dizaino kūrėjai, tiek klientai pradeda suprasti šių dalykų reikšmę. Taip pat daugėja darbų, stebinančių ekologiniais sprendimais produkto gamybos, taros lengvinimo ar tvaresnių medžiagų parinkimo srityse. Džiugu, kad po truputį šios tendencijos ateina ir į Baltijos rinkas“, – tvirtina G. Platukytė.

Kita komisijos narė, Estijos kūrybinės studijos „Hmmm“ kūrybos vadovė Helene Vetik, atkreipia dėmesį, kad mūsų regiono pakuotės dizaino darbuose jaučiamas augantis pasitikėjimas tarp klientų ir kūrėjų.

„Puiku, kai abi pusės viena kita pasitiki, tuomet gimsta smagios idėjos ir puikūs dizainai. Džiugina ir ryškėjanti autorinių iliustracijų tendencija. Kai kurie darbai, ypač iliustracijos alaus segmente, šiemet yra išties pasaulinio lygio. Nors geriausių pasaulio darbų ir idėjų kopijavimas vietinėse rinkose vis dar matomas, labai malonu, kad unikalių idėjų regione jau turime gerokai daugiau“, – sako H. Vetik.

„NAPA Baltic“ bus apdovanoti darbai iš viso 11-oje kategorijų: šviežio maisto, paruoštų vartojimui maisto produktų, užkandžių ir konditerijos gaminių, gaiviųjų gėrimų, silpno ir stipraus alkoholio, sveikatos ir grožio produktų, privačių prekės ženklų, artizaninių produktų, riboto leidimo produktų ir „kitų darbų“.

„NAPA Baltic“ apdovanojimai šiemet vyks kartu su „NAPA Talks by Aurika“ konferencija lapkričio 5 dieną. Konferencijoje mūsų regiono ir tarptautiniai pranešėjai su dizainerių, gamintojų ir pakuotės sektoriaus bendruomene diskutuos tokiomis temomis kaip rinkos tendencijos, COVID situacija, kūrybiškumas, žiedinė ekonomika, projektų valdymas, tarptautinė rinkodara ir kt. Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, šiemet konferencija ir apdovanojimai vyks nuotoliniu būdu, o dalyvavimas renginyje bus nemokamas. Visą informaciją apie konferenciją ir apdovanojimus galima rasti „NAPA Baltic“ Facebooke.

„NAPA Baltic“ apdovanojimai vyksta kasmet nuo 2015-ųjų metų, o nuo 2018-ųjų jie iš Lietuvos rinkos išsiplėtė į Baltijos šalis. Projektą koordinuoja Lietuvos dizaino asociacija.