Atitinkama reklama buvo uždrausta 2019 m. spalį. Remiantis antradienį paskelbtu tinklaraščio įrašu, draudimo iš pradžių bus atsisakyta Jungtinėse Valstijose. Buvęs „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey anuomet draudimą motyvavo tuo, kad politinį pasiekiamumą reikia užsidirbti, o ne nusipirkti. „X“ dabar kalbėjo apie platformos įsipareigojimą užtikrinti žodžio laisvę.

Nepaisant to, socialinis tinklas pabrėžė, kad mokamai politinių žinučių sklaidai vis vien bus taikomos tam tikros taisyklės. Kaip teigiama, be kita ko, bus draudžiama talpinti melagingą ar klaidinančią informaciją.

Šie ribojimai gali suvaržyti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo ir jo rėmėjų akyvumą „X“ tinkle vykstant 2024 m. prezidento rinkimų kampanijai. Nepaisant visų faktų, D. Trumpas toliau teigia, kad ankstesni rinkimai iš jo buvo „pavogti“.

E. Muskas yra pakartotinai aktyvavęs D. Trumpo paskyrą platformoje, kuri anksčiau buvo uždaryta. Eksprezidentas nuo tada ja pasinaudojo tik vieną kartą, kad paskelbtų savo sulaikymo nuotrauką. Pastaruoju metu D. Trumpas dažniau naudojasi savo paties socialiniu tinklu „Truth Social“. Ten buvęs JAV vadovas turi tik 6,4 mln. sekėjų – tinkle „X“ jo įrašus stebėjo daugiau kaip 80 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją