Tinkamas asmeninio prekės ženklo vystymas internete gali reikšmingai prisidėti prie mūsų patikimumo, karjeros progreso ir lyderio įvaizdžio kūrimo. Tai ypač aktualu, jei norite sukurti tvirtą asmeninį prekės ženklą užsienyje. Nepaisant to, ar apie save galvojate kaip apie produktą, kurį turite parduoti potencialiam darbdaviui ar verslo partneriui, ar norite būti žinomi dėl savo įgūdžių ir ekspertinių žinių, tarptautiniame kontekste susidursite su daug didesne konkurencija. O turint stiprų prekės ženklą, daugelį iššūkių įveikti bus lengviau.

Žemiau – 6 didžiausios naudos, kurias stiprus asmeninis prekės ženklas gali suteikti gyvenantiems užsienyje.

1. Būsite laikomas patikimu tarptautiniu mastu.
Gyvenant svečioje šalyje, kontaktų ratas laikui bėgant plečiasi. Dalis tų kontaktų bus šalies, kurioje gyvenate, piliečiai, tačiau taip pat sutiksite ir užsieniečių. Stiprindami savo asmeninį prekės ženklą profesionalų iš skirtingų pasaulio šalių akyse, stiprinsite ir savo, kaip patikimo profesionalo, įvaizdį ypač plačiu mastu.

2. Padvigubinsite viešumo galimybes.
Asmeninio prekės ženklo stiprinimas pasitelkiant nuoseklią komunikaciją apie savo ekspertines sritis stipriai prisideda prie jūsų kaip lyderio įvaizdžio stiprinimo. Kai darote tai užsienyje ir reguliariai, esate teisingame kelyje, kad būtumėte pastebėti vietinės spaudos. O vietinei spaudai pripažinus jūsų kompetencijas, greičiausiai susidomės ir gimtosios šalies spauda. Todėl, jei tik turite, kuo dalintis, darykite tai drąsiai ir už socialinių tinklų ribų.

3. Sukursite tarptautinį pažinčių tinklą. Esu tikra, jog jau girdėjote posakį „Your network is your net worth.“ Tiesą sakant, Pole Gale apie tai parašė visą knygą. Investicijos į savo socialinį kapitalą – vienas vertingiausių dalykų, kuriuos galite padaryti, o šį kapitalą didinti galite pasitelkdami asmeninį prekės ženklą. Reguliari komunikacija internete didina žinomumą tarp žmonių iš skirtingų šalių, o kartu pritraukia dar daugiau profesionalų, kuriems įdomus jūsų kuriamas turinys. Tai gali nuvesti iki
tarptautinių projektų, sustiprinti jūsų statusą ir padidinti jūsų potencialią vertę ateityje.

4. Tapsite lyderiu.
Profesinės personos sukūrimas internete – ir reguliarus darbas vėliau – padės jums konsoliduoti reputaciją, įgyti savo tarptautinio pažinčių tinklo pagarbą ir pasitikėjimą, kurti tvirtus santykius. Norėdami tapti „go-to“ ekspertu savosrityje, raskite daugiau būdų įsitraukti į kitų žmonių kuriamą turinį, dalinkitės vertingais įrašais ir straipsniais, kurie galėtų sudominti suinteresuotus asmenis. Tai ne tik padės greičiau užlipti karjeros laiptais, bet ir atvers daug verslo galimybių.

5. Sustiprinsite pasitikėjimą savimi.
Asmeninio prekės ženklo kūrimas suteikia pasitikėjimo savimi, kadangi esate visiškai atsakingi už savo įvaizdį. Be to, jis sukuria konkurencinį pranašumą tarptautinėje rinkoje varžantis su kitais industrijos profesionalais. Turėdami aiškiai išgrynintas vertybes, žinodami savo prioritetus ir kritiškai žvelgdami į save iš šono galime sukurti labai stiprų asmeninį įvaizdį.

6. Užsitikrinsite geresnes karjeros galimybes namuose. Vertinant viską, kas parašyta aukščiau, įgysite daug privalumų varžydamiesi su vietiniais industrijos kolegomis, jei nuspręsite grįžti į namus.

Tarptautinė darbo patirtis, platus pažinčių tinklas ir daugiau pasitikėjimo savimi išskirs jus iš kitų. Nesvarbu, ar planuojate grįžti į gimtinę, ar ne, stiprus asmeninis prekės ženklas atvers daug karjeros durų.

Sėkmingam asmeninio prekės ženklo pozicionavimui dalinuosi keletu praktinių patarimų:

1. Paanalizuokite save. Išsigryninkite savo asmenines vertybes, stipriąsias puses bei tikslą. Norite geriau suprasti, kaip jus mato aplinkiniai žmonės? Susisiekite bent su trimis pažįstamais asmenimis ir paklauskite, kuo jūs esate ypatingi. Gauti atsakymai padės lengviau išsigryninti savo stipriąsias puses.

2. Išsiskirkite. Koks yra jūsų pagrindinis skiriamasis bruožas profesinėje veikloje ir už jos ribų? Suprasdami, kuo esate panašus į kitus savo srities profesionalus, galėsite lengviau išsigryninti savo asmeninio prekės ženklo pozicionavimą.

3. Išsigryninkite savo tikslinę auditoriją.
Atradus pagrindines suinteresuotas šalis, pradėkite kurti turinį, kuris prisidės prie tokio įvaizdžio, kokiu norite būti matomi bei žinomi kitų akyse. Visuomet pagalvokite, kokią vertę jūsų kuriamas turinys prideda jūsų tikslinei auditorijai.

Apibendrinant, stipraus asmeninio prekės ženklo kūrimas sustiprins pasitikėjimą savimi, kadangi imsite geriau save suprasti, padidinsite savo kaip profesionalo matomumą, suteiks aiškesnį tikslą tarptautinės karjeros kelyje ir padės išsiskirti iš konkurentų.

Ryškaus asmeninio prekės ženklo kūrimas internete gyvenant užsienyje yra dar svarbesnis, kadangi varžotės su talentais iš viso pasaulio. Privalote pozicionuoti save taip, kad atkreiptumėte dėmesį į tas stipriąsias savo savybes, kurios padės jums išsiskirti