Laiškų atidėjimo ir žodžių nuspėjimo funkcijos

Įmonė „Google“, minėdama el. pašto sukaktį, pristatė pora naujų „Gmail“ funkcijų. Viena jų, vadinama „Smart Compose“, rašymo metu bandys automatiškai nuspėti ir užbaigti žodį arba sakinį, o kita leis laiškus išsiųsti vėliau, t. y. atidėti siuntimą pasirinktai dienai ir/ar valandai, rašo techcrunch.com.

„Google“ aiškina, kad „Smart Compose“ jau pasiekiama vartotojams beveik metus, tačiau pateikia atnaujinimą – el. pašte žodžių nuspėjimo funkcija veiks ir ispanų, prancūzų, italų bei portugalų kalbomis.

Automatinis žodžių nuspėjimas per telefoną kol kas pasiekiamas tik „Android“ operacinės sistemos vartotojams, iOS išmaniųjų savininkai dar turės šiek tiek palaukti.

Vis dėlto kompanija „Google“ įsitikinusi, kad laiškų atidėjimo funkcija sulauks didesnio populiarumo. Šios ypatybės idėja paprasta – parašę laišką ir paspaudę ant išsiuntimo mygtuko, vartotojai galės pasirinkti, kuriuo metu pranešimą nori išsiųsti – dabar, po kelių valandų ar dienų.

„Google“ primena, kad ir anksčiau buvo įmanoma atidėti laiškų siuntimą, tačiau tai užtrukdavo ilgiau, todėl procesas supaprastintas ir lengviau pasiekiamas

„Mes suprantame, kad dažnai darbai sukrenta jau ne darbo laiku, tačiau labai svarbu prisitaikyti prie kiekvieno galimybių. Mes norime užtikrinti sklandžią kiekvieno vartotojo veiklą skaitmeninėje erdvėje, todėl integruojame šią funkciją ir nuo šiol vartotojai galės pasirinkti, kada laiškas turėtų būti išsiųstas“, – aiškina „Gmail“ produkto vadybos vadovas Jacobas Bankas.

Galutinai veiklą baigia „Google Plus“

2011-aisiais veiklą pradėjęs ir konkurenciją kitiems socialiniams tinklams (pavyzdžiui, „Facebook“, „Twitter“ ir kt.) žadėjęs „Google Plus“, dar spalį paskelbė apie oficialų platformos užsidarymą.

Kaip anksčiau rašė DELFI, šiai platformai nepavyko įsitvirtinti tarp vartotojų, o paskutinį kirtį sudavė duomenų nutekėjimas per „Cambridge Analytica“ skandalą. „Google Plus“ kūrėjai rėmėsi tokia idėja, kad jei daugelis vartotojų turi „Google“ paštą, savo „Youtube“ paskyras, naudojasi „Picasa“ programa nuotraukoms, dalintis visu šiuo turiniu jie galėtų socialiniame tinkle.

„Google“ teigia, kad šiomis dienomis ištrinamos vartotojų skurtos „Google Plus“ paskyros ir pateikti duomenys.