Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad „gemiusAudience“ yra pirmaujantis interneto auditorijos tyrimas, vykdomas 18 Europos šalių: jis pateikia interneto svetainių auditorijų socio-demografinius profilius ir išsamią informaciją apie naudojimąsi interneto svetainėmis. Šie duomenys yra svarbus žinių šaltinis, kuriuo priimant sprendimus remiasi interneto žiniasklaidos leidėjai, reklamos agentūros bei reklamos užsakovai.

Nuo 2005 metų, kuomet Lietuvoje pradėti vykdyti interneto auditorijos tyrimai, buvo dirbama su „gemiusExplorer“, specialia analitine programine įranga, leidžiančia analizuoti „gemiusAudience“ tyrimų rezultatus (gem failus). Laikui bėgant „ gemiusAudience“ tyrimas evoliucionavo, todėl atsiradus naujoms platformoms, didėjant duomenų kiekiui bei sudėtingėjam tyrimo metodologijai ir buvo nuspręsta esamą įrankį pakeisti nauju online įrankiu, kuris atveria papildomas galimybes skaitmeninės žiniasklaidos rinkos dalyviams, teigia bendrovės atstovai.

Šiuo metu esančią „Overnight“ metodologiją keičia „Constant Panel“, kurios pagrindinis privalumas – galimybė matyti kaip auga kiekvienos svetainės auditorija per pasirinktą laikotarpį (angl. reach building) bei analizuoti bet kokio pasirinkto laikotarpio iki 92 kalendorinių dienų (angl. custom period) agreguotus duomenis ir bendrą realių vartotojų skaičių su persidengimais tarp dienų ir platformų. Taip pat bus galima analizuoti demografinius duomenis, stebėti pasiekiamumą ir apsilankymų dažnumą.

Skelbiama, kad nuo pirmosios matavimo dienos, liepos 1 d., pirmoji Baltijos šalyse, Lietuva pradės naudoti „E.gemius“ įrankį ir „Constant Panel“ metodologiją. „E.gemius“ – online įrankis, kurio pagalba nebereikės siųstis duomenų į kompiuterį ir prie įrankio bus galima prisijungti iš bet kurio naudojamo įrenginio, o duomenų analizė taps patogesnė.

Kiti svarbūs pasikeitimai yra realių vartotojų skaičiavimas mobiliosioms aplikacijoms remiantis papildomu advertising ID (AdID) indentifikatoriumi, bei „PRES“ algoritmo atnaujinimas, kuris atsakingas už teisingą populiacijos ir pasiekiamumo (angl. reach) apskaičiavimą visam tyrimui.

Perėjimas iš „Overnight“ metodologijos į „Constant Panel“ įvyko šių metų liepos 1 dieną. Nuo liepos 4 dienos duomenys viešai prieinami jau naujame e.gemius.com puslapyje (https://e.gemius.com/login).

Šiuo metu „Gemius“ dirba ties dar vienu svarbiu bei strateginiu metodologijos atnaujinimu – duomenų skaičiavimu be trečios šalies slapukų. Šis atnaujinimas šiuo metu yra paskutinėse testavimo stadijose.