„Naujienų agentūra turi vystytis įvairiomis kryptimis. Autorinė nuomonė, ekspertinė analizė šiuo metu yra vienas iš svarbiausių žurnalistikos žanrų, jis yra labai reikalingas visuomenei. Žmonės skaito, klauso, žiūri, vertina ne tik įprastąją fakto žurnalistiką ar žurnalistinius tyrimus, bet ir nuomones, komentarus, analizes. Tai ypač svarbu gyvenant dezinformacijos laikais“, – sako V. Bruveris.

Pasak jo, svarbiausia ne tai, kad žmonės viešosios erdvės komentatoriui pritartų – jie gali su juo nesutikti, netgi jo nemėgti, svarbu, kad jie atkreiptų dėmesį, klausytųsi.

„Iš tiesų taip ir yra – žmonės įsiklauso į tuos, kuriuos atpažįsta, net jei jiems nepritaria. Manau, kad naujienų agentūros misija yra teikti visą svarbiausią bazinę informaciją visuomenei visomis formomis ir žanrais, tad taip pat ji turi teikti ir autorinius komentarus“, – komentuoja V. Bruveris.

Kas antrą antradienį ELTA taip pat skelbia verslo redaktoriaus Edgaro Savicko komentarus ekonomikos temomis.

Dar vienas svarbus atnaujinimas – kai kuriuos interviu ir naujienas papildys audio formato citatos.

„Išskirtinį turinį norime pateikti visais reikalingais formatais, kuriuos kiekvienas galėtų naudoti, kaip jam patogiau. Radijui ir televizijai audio medžiaga yra patogesnė, be to, taip ELTA naujienos taps prieinamos ir turintiems regėjimo negalią“, – sako ELTA vyr. redaktorius.