Pasak Eltos direktorės Gitanos Markovičienės, perėmus nacionalinės naujienų agentūros valdymą, svarbiausias rūpestis buvo sustiprinti komandą, atnaujinti ryšius su pasaulio naujienų agentūromis, pritraukti naujų klientų ir imtis pertvarkyti svetainę.

„Buvo akivaizdu, kad senoji svetainė nebeatitinka dabartinių internetinių tinklalapių standartų – jos funkcionalumas buvo ribotas, dizainas pasenęs. Persikėlęs į naują biurą Gynėjų g. 16, kolektyvas sužinojo, kad turės ir naujus internetinius namus, kuriuose visiems – ir mums, ir klientams – bus paprasčiau pateikti ir gauti aktualiausią informaciją. Džiaugiuosi, kad tai pavyko padaryti prieš Eltos šimtmetį, kurį minėsime kitąmet. O iki jo belieka smagiai dirbti, kas mums – ne naujiena, ką ir darome", – sakė G. Markovičienė.

Nuo šiol skaityti naujienas ir pranešimus spaudai, sklaidyti ir užsisakyti nuotraukas svetainėje bus gerokai paprasčiau. Taip pat tinklapyje atsiras galimybė gyvai stebėti naujienų agentūroje vyksiančias spaudos konferencijas, sekti aktualiausių įvykių kalendorių, naudotis agentūros išskirtinio fotoarchyvo paslaugomis. Naująją svetainę bus patogu naršyti ir mobiliaisiais įrenginiais.

Sistemų kūrėjas, analitikas ir vartotojų elgsenos specialistas Aurimas Baltušis sako, kad Eltos svetainė yra originalus ir analogų Lietuvoje neturintis produktas.

„Svetainės lankytojams šis tinklapis iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip tinklapis, tačiau realybėje tai yra verslo valdymo sistema. Nematomoje sistemos dalyje vyksta labai daug procesų, „vaikšto“ milžiniški duomenų srautai. Nuolatos importuojama labai daug nuotraukų iš viso pasaulio, tos nuotraukos yra tvarkomos, archyvuojamos. Tas pats vyksta ir su naujienomis. Sistema taip pat yra darbo vieta redaktoriams, korespondentams, vertėjams, joje yra visi jų užrašai, vertimai, juodraščiai. Taigi sistema realybėje yra daug didesnė, nei gali atrodyti“, – pabrėžė A. Baltušis.

Pasak jo, tai, kas dabar sukurta naujojoje Eltos svetainėje, yra tik pirmas žingsnis. Sistemos dar laukia daug inovatyvių tobulinimų, bus kuriamos naujos funkcijos, pritaikomi nauji sprendimai. Vienas jų – galimybė naudotis vadinamuoju podkastu (internete pateikiamomis garso arba vaizdo rinkmenomis) ir kita.

Telegramų agentūra ELTA – vienintelė nepriklausoma nacionalinė naujienų agentūra Lietuvoje. Eltos žinias ir vaizdus kasdien skelbia portalai, radijo stotys, televizijos, nacionalinės, regioninės ir rajoninės žiniasklaidos priemonės, užsienio naujienų agentūros.

Interneto svetainėje www.elta.lt prie pagrindinio naujienų srauto kasdien jungiasi Prezidentūra, Vyriausybė, Seimas, ministerijų ir kitų valstybės įstaigų tarnautojai, diplomatinių atstovybių Lietuvoje ir užsienyje darbuotojai, šalies ir užsienio verslo įmonių ir organizacijų vadovai, darbuotojai ir privatūs vartotojai.

Lietuvos ir užsienio vartotojams rengiamos politikos, verslo, sporto, kultūros žinios lietuvių, anglų, rusų kalbomis, o pranešimai spaudai skelbiami ir visomis kitomis lotyniškų rašmenų kalbomis.

ELTA 1920-aisiais buvo įkurta literatūros profesoriaus, filosofo, publicisto šveicaro dr. Juozo Ereto iniciatyva. Naujienų agentūra 100-metį švęs kitų metų balandžio 1-ąją.