„Pastaraisiais metais sparčiai augome ir įsitvirtinome kaip antras pagal dydį elektros tiekėjas Lietuvoje. Prie mūsų augimo ir žinomumo didinimo taip pat neabejotinai prisidėjo ankstesni partneriai „Idea Prima“, kuriems esame dėkingi už pasiektus rezultatus. 2024-uosius pasitinkame su ne ką mažesnėmis ambicijomis – planuojame toliau auginti veiklos apimtis, todėl skirsime didelį dėmesį tikslingai ir aktyviai komunikacijai su vartotojais. Kartu su naujais komunikacijos partneriais sieksime sustiprinti tiekėjo lyderystę elektros sektoriuje, didinti kitų verslo šakų žinomumą bei plėsti vartotojų žinias apie žaliąją energiją“, – teigia „Elektrum Lietuva“ komunikacijos ir partnerysčių vadovė Jūratė Rupšienė.

Jos teigimu, komunikacijos partneriai pasirinkti konkurso būdu iš 6 dalyvių, o „Publicum“ pavyko geriausiai išpildyti konkurso kriterijus – pateiktos svarios įžvalgos ir pasiūlymai dėl komunikacijos sprendimų, taip pat sukaupta patirtis energetikos sektoriuje ir stipri komandos kompetencija viešųjų ryšių srityje. Bendradarbiavimo sutartyje numatyta, kad agentūra 2 metus „Elektrum Lietuvai“ teiks ryšių su žiniasklaida, integruotos komunikacijos sprendimų, strateginių ir taktinių konsultacijų bei kitas komunikacijos paslaugas.

„Esame tikri, kad ilgametė mūsų komandos patirtis, teikiant profesionalias integruotos komunikacijos paslaugas, padės auginti „Elektrum Lietuva“ komunikacinį pranašumą ir įgyvendinti jų ambicingus strateginius planus“, – sako „Publicum“ vykdantysis direktorius Tadas Valančius.

Didžiausiai Baltijos šalyse žaliosios elektros gamintojos „Latvenergo“ (Latvija) įmonių grupei priklausanti „Elektrum Lietuva“ teikia įvairius energetikos sprendimus buitiniams ir verslo klientams Lietuvoje. Beveik 80 proc. „Latvenergo“ pagamintos elektros energijos yra iš atsinaujinančių šaltinių.
Bendrovė „Elektrum Lietuva“ šiuo metu tiekia elektrą daugiau nei 12 tūkst. verslo klientų, savo elektros tiekėju įmonę pasirinko daugiau kaip 200 tūkst. namų ūkių, įmonė tiekia dujas beveik 800 bendrovių, yra įrengusi virš 2000 saulės elektrinių bei penkis saulės parkus (16,7 MW). Vystomi nauji saulės ir vėjo parkai, kurių bendra galia sieks beveik 350 MW. Bendrovė taip pat aktyviai plėtoja elektromobilių įkrovimo tinklą – Lietuvoje jau yra įrengusi 78 įkrovimo prieigas.

2001 metais įkurta Lietuvoje lyderiaujanti komunikacijos agentūra „Publicum“ yra Prancūzijos kapitalo įmonė, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo pasaulinė komunikacijos grupė „Havas“, priklausanti pasaulinei korporacijai „Vivendi“.

Tarp didžiausių „Publicum“ klientų – „Samsung“, „Tele2“, „Philip Morris“, „Kesko Senukai“, „Neste“, „Red Bull“, „VMG“ grupė, „Tez Tour“, „Pieno centras“, „Grigeo“ grupė, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacija, kitos Lietuvos bei tarptautinės kompanijos. Šiuo metu „Publicum“ dirba 25 integruotos komunikacijos specialistai.