„Idėjos dažnai kyla keliaujant. Lankantis Europos miestuose prieš šventiniu laikotarpiu dažnai pastebim, kad žmonės ir verslai daugiau skiria dėmesio šventės kūrimui, daugiau įdeda pastangų nuotaikai sukurti negu pas mus Lietuvoje“, – sako Marius Petroševičius, elektroninės parduotuvės „Imuperku.lt“ vadovas.

„Pas mus dažnai apsiribojama tiesiog pakabinti lemputes ant lango ar pastatyti eglutę su tais pačiais žaisliukais. Ilgainiui tai tampa nuobodu, o mieste išvis trūksta nuotaikos kūrimo smulkmenų. Džiugu, kad nemažai restoranų, viešbučių pradeda į tai kreipti dėmesį ir fasado, interjero puošimas tampa tarsi grožio konkursu, bet bendros kalėdinės nuotakos gatvėse pritrūksta, ji labiau fragmentiška. Todėl kilo idėja šiek tiek sukurti tos nuotaikos patiems. Kadangi „Imuperku.lt“ prekiauja šventiniais papuošimais, girliandomis, žaislais, o vienas iš mūsų verslo įkūrėjų turi vintažinį 1987 m. „Ferrari Testarossa“, kilo mintis išnaudoti tai, ką turime. Sujungus girliandas su Ferariu, gavosi turbo geros nuotaikos užtaisas“, – teigia jis.

Automobilis Vilniuje važinėja jau savaitę. „Važiuosime visu kalėdiniu laikotarpiu, o sulaukę daug teigiamų atsiliepimų, ImuPerku.lt FB paskyroje paskelbėme konkursą, kad žmonės galėtų laimėti lempučių girliandas fiksuodami automobilį gatvėje ir dalindamiesi vaizdu“, – pasakoja M. Petroševičius.

„Visi pavargę nuo pandemijos, ir gal net kalėdinės skubos, bet pamatę tokį linksmą automobilį šiek tiek pasikelia sau nuotaiką nusišypso ir kažkiek lengviau. Tai mūsų dovanėlė miestui kuriant šventinę atmosferą“, – komentuoja įmonės vadovas.

Automobilį papuošti įmonė užtruko 3 dienas – ant jo yra daugiau kaip 3000 lempučių.