E. Mildažytė: turi eiti atvira širdimi

E. Mildažytė įsitikinusi: nors yra posakis, kad nėra kvailų klausimų, tik kvaili atsakymai, bet paklausti irgi reikia mokėti taip, kad žmogus norėtų tau atsakyti.

„Pirmiausia tas žmogus turi tave dominti. Ir jei jis tau pačiai įdomus, tu eini atvira širdimi, tai tas žmogus jaučia ir atsako. Tuo labiau, kad viskas vyksta namuose, dar ta atmosfera leidžia atsipalaiduoti, ir žmogus tikrai jaučiasi pakviestas į svečius“, – laidoje „Delfi diena“ apie savo laidos populiarumo paslaptį svarstė E. Mildažytė.

Ji juokėsi, kad kartais nutinka paradoksalių dalykų, kai iš pradžių būna labai sunku suderinti susitikimą, o paskui žmonės – kone nebenori išeiti: „Pavyzdžiui, buvo broliai Lavrinovičiai, kurie užaugę šalia esančiame miestelyje, ten jų močiutė ir senelis gyveno, tėvas augo, vienas jų, Kšištofas, ten ženijosi. Kai mes pradėjome vaikščioti po tuos Buivydžius ir beždžionių tiltus, tai nebuvo pabaigos pasakojimams. Tada tie žmonės, atrodo, jie jau čia prisiregistruos ir liks gyventi“.

E. Mildažytė sakė, kad kol kas didelių laidos pokyčių neplanuoja. „Mes galvojome keisti, ir apie atmosferą, interjerą, bet kol kas, manau, viskas priklausys nuo pašnekovų. Tam tikrais atvejais mes pakeisime formatą, bet kai tai nebūtina, liks kaip yra: kol nenusibodome, tai nėra ko gadinti gerą daiktą“, – šypsojosi ji.

Parodys geriausių laidų archyvus

A. Valinskas šmaikštavo, kad jei E. Mildažytė sako, kad gerų dalykų nereikia keisti, tai genialių dalykų net nereikia filmuoti iš naujo – pakartoji ir viskas. Tad į Delfi TV ekranus atkeliauja nuo 1992 m. rodyto žaidimo „Taip ir ne“ geriausių laidų archyvai.

„Šiandien išeidinėjau su anūke iš parduotuvės, vienas toks „pasipuošęs“ vyriškis klausė, ei, Valinskai, kur „Taip ir ne“ rodo. Sakau, seniai neberodo, dabar „Auksinį protą“ rodom, bet jis tik numojo ranka“, – juokėsi A. Valinskas ir atskleidė, kad idėją iš naujo prikelti šias laidas jam pasiūlė Mantas Katleris.

„Jis pamatė poros minučių laidos ištrauką, kur žaidė Vytautas Šapranauskas, Vytautas Tomkus ir sako, o tu nenorėtum tų laidų, būtent to laiko, tiesiog jų vėl rodyti. Sakau, nebloga idėja. Dabar atrinkome kasetes, startuosime su aštuoniomis – manau, žiūrovams patiks, kelionė laiku. Peržvelgiau kelias laidas, nuo to laiko jau vos ne 30 metų praėjo – ten surašyti žmonės kaip žaidėjai. Kai kurie, deja, jau išėję, Dalius Mertinas, V. Tomkus, kai kurie neišėję, bet iš draugų jau pasitraukę. Mačiau, vienoje laidoje skirtingose porose žaidžia Gytis Paškevičius prieš Egidijų Dragūną“, – pasakojo A. Valinskas.

Laidos kūrėjas prisiminė ir tai, kad tais laikais laida turėdavo labai įvairių rėmėjų: kai kurie remdavo pinigais, bet būdavo ir, pavyzdžiui, dovanojančių kaklaraiščius. Įspūdingiausias rėmėjų pasiūlymas prizas buvo automobilis – pirmas toks prizas Lietuvos televizijų istorijoje.

A. Valinskas juokėsi, kad pats turėjo asmeninį panašų automobilį, kaip tas, kurį buvo siūloma pralošti, tad degalinėse sulaukdavo replikų, kodėl su priziniu automobiliu važinėja. O automobilį laimėjęs žmogus vietoj jo nusprendė atsiimti piniginį prizą – lygiai milijoną „žvėriukų“, kuriuos A. Valinskas su komanda jam atidavė tiesiog biure.