Šios laidos per „Init TV“ bus pradėtos transliuoti nuo pirmadienio, rugsėjo 3 dienos.

27 metus transliuojanti „Init TV“ – viena didžiausių regioninių televizijų Lietuvoje, turinti daugiau nei milijoną žiūrovų Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Mūsų, portalo DELFI tikslas, ne tik kurti kokybiškiausią turinį ir greičiausiai pranešti naujienas savo vartotojams, bet ir pasiūlyti tokius sprendimus, kurie jiems patogiausi“, – sakė DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

„Turėdami didžiausią auditoriją Lietuvoje stengiamės, kad kiekvienas rastų sau priimtiną turinio vartojimo būdą: siūlome ne tik įprastus straipsnius, nuotraukas ar video reportažus portale, bet ir galimybę klausytis tinklalaidžių, įgarsintos dienos naujienų santraukos, o pastaruoju metu intensyviname bendradarbiavimą su tradicinėmis televizijomis, kurios taip pat turi savo ištikimų žiūrovų ratą. Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su „Init TV“ galėsime DELFI TV kuriamą turinį parodyti ir šios televizijos žiūrovams“, – kalbėjo R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

„Jau kurį laiką stebime, kad vaizdo turinio vartojimo įpročiai kinta. Dalis vartotojų renkasi žiūrėti TV laidas ne per televizorių, o kitomis priemonėmis. Bet vis dar didelė auditorijos dalis pasilieka prie tradicinio būdo – patogiai žiūrėti laidas televizoriaus ekrane realiu laiku ar įrašus. Dėl to televizija ir internetas puikiai papildo vienas kitą, pasiekdami skirtingas tikslines grupes ir pateikdami auditorijai aktualų turinį jiems priimtinu būdu“, – teigė „Init TV“ vadovė Vilma Marciulevičiūtė.

Pasak jos, „Init TV“ jau kurį laiką sėkmingai bendradarbiauja su internetiniais projektais. „Kai DELFI paskelbė, kad kuria kasdienį projektą „DELFI Diena“, kreipėmės dėl partnerystės. Džiaugiamės, kad didžiausio šalies portalo laidos „DELFI Diena“, o taip pat kasdienės „DELFI TV Gyvai“ transliacijos per „Init TV“ suteiks mūsų žiūrovams galimybę stebėti šias laidas jiems įprastu būdu, o tuo pačiu papildys šių laidų auditoriją. Kita vertus, portalo vartotojai pamatys „Init TV“ žinių rengiamus reportažus iš Kauno“, – pasakojo V. Marciulevičiūtė.

Primename, kad kitą DELFI TV kuriamą laidą „DELFI Dėmesio centre“, vedamą žurnalisto Edmundo Jakilaičio, televizijos mėgėjai gali matyti per kanalus BTV ir „Info TV“.

Šiuo metu DELFI grupei priklauso skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas DELFI su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt”. DELFI nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.