„Kelios Ukrainos televizijos, stipriausi Ukrainos žurnalistai susivienijo ir nenutrūkstamai rengia bendrą transliaciją apie įvykius Ukrainoje. Mes nusprendėme padėti jiems skleisti, viešinti jų žinią ir rodyti ją savo auditorijai. Taip bandome prisidėti prie ukrainiečių informacinės sklaidos šiuo sumaišties ir dezinformacijos laikotarpiu“, – sako Delfi video vadovas Arturas Paknys.

Arturas Paknys

„Ten viskas vyksta gyvai, internete nuolat transliuojami įvairių pašnekovų pasijungimai, rodomi vaizdai, kas iš tiesų vyksta. Šias žinias bus galima nemokamai stebėti tiek Delfi televizijoje, tiek portale“, – komentuoja A. Paknys.

Primename, kad Interneto žiniasklaidos asociacija, vienijanti Lietuvos naujienų portalus, praėjusią savaitę išplatino pareiškimą, išreiškiantį solidarumą karo fronte dirbantiems Ukrainos žurnalistams ir redakcijoms bei pasiūlė pagalbą įkuriant laikinas redakcijas Lietuvoje, jei tik to prireiktų, surandant būstą, taip pat suteiktų finansinę paramą, darbo priemones ir kitą reikalingą pagalbą. Interneto žiniasklaidos asociacija (IŽA) vienija didžiausias skaitytojų auditorijas turinčius naujienų portalus Delfi.lt, 15min.lt, Lrytas.lt, tv3.lt, Madeinvilnius.lt. VE.lt, Kaunas.kasvyksta.lt, Etaplius.lt.

IŽA taip pat viešai paskelbė smerkianti Rusijos bandymus cenzūruoti savo šalies žiniasklaidą skelbiant informaciją apie jos karinius veiksmus Ukrainoje. Žiniasklaidos bendruomenė ragina nustoti trypti žodžio laisvę ir nutraukti bet kokius bandymus cenzūruoti žiniasklaidą. Taip interneto žiniasklaidos bendruomenė reagavo į Rusijos federalinės ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnybos „Roskomnadzor“ įspėjimus visuomenės informavimo priemonėms, kad jos nustotų Rusijos veiksmus Ukrainoje vadinti karu ir vadintų „specialia karine operacija“ ir bandymus stabdyti „Echo Moskvy“, „Novaja Gazeta“, „Meduza“, „Dodž“ ir kitų veiklą.

„Delfi“ akcininkas Hansas H. Luikas nusprendė Rusijos agresiją patiriančius Ukrainos žmones paremti 100 tūkst. eurų. Šios lėšos bus paskirstytos į tris dalis: 50 tūkst. eurų numatyta skirti Lietuvos Raudonajam kryžiui, 25 tūkst. eurų – nevyriausybinei organizacijai „Blue/Yellow“, 25 tūkst. eurų – Ukrainos žurnalistams.