Aprašo ir nuotykius, ir istorinius įvykius

Dar vienas nepriklausomų autorių platformos autorius Giedrius Petkevičius rašo istorinėmis, karinėmis temomis. Rašyti būtent tokiomis temomis Giedrius nusprendė todėl, kad istorija domėjosi nuo mažumės, taip pat baigė ir Istorijos studijų bakalaurą: „Kurį laiką savanoriškai tarnavau ir Krašto apsaugoje ir nusprendžiau, kad gynybos temos, militaristinės temos man labai prie širdies, taigi ir tęsiu šią kryptį.”

G. Petkevičius tikina, kad domisi istorija ir karyba nuolatos, atnaujina savo žinias, kurias panaudoja ir rašydamas tekstus į „Delfi Plius”.

Tuo tarpu A. Knystautas pasakoja, kad „Delfi Plius” prenumeratorius bene labiausiai yra sudominusi jo istorija apie Palangoje vykusį bernvakarį, kai vakarėlis baigėsi tuo, jog jaunikis atsidūrė ligoninėje, vienas iš jaunikio draugų atsidūrė areštinėje, o kitas iš draugų stengėsi susitvarkyti su situacija: „Vestuvės už kelių dienų, o jaunikio nėra. Aprašęs šią istoriją ar ir pridėjau, tarsi palinkėdamas, kad žmonės taip niekada nešvęstų ir taip nedarytų.”

Arvydas Knystautas

Atlygį autoriams moka skaitytojai

G. Petkevičius tikina, kad rašant į „Delfi Plius” pavyksta užsidirbti: „Man patinka, jog ši platforma yra demokratiška, kad šioje platformoje nėra kliento-verslininko santykio, kai iš anksto yra sutariama suma, dėl kurios gali likti derybų metu nepatenkintas nei užsakovas, nei rašytojas. Šiuo atveju, ar tai yra pakankamai įdomus turinys sprendžia ne kas kitas, o skaitytojai. Dėl to ir pačiam yra paskata rašyti, kuo kokybiškiau, kuo geriau ir, žinoma, supranti, kad pats uždirbsi tiek, kiek tave skaitys žmonės.”

A. Knystautas paantrina kolegai, taip pat priduria, kad rašant į „Delfi Plius” įdomu stebėti ir skaitytojų reakcijas bei kokio dydžio auditorija parašytu straipsniu susidomėjo. Vyras neslepia, kad prisijungus prie nepriklausomos autorių platformos nuosaikiau pradėjo domėtis ir žiniasklaidos veikimo principais, tendencijomis: „Įdomu stebėti, kad straipsnius skaito ne tik Lietuvoje, bet ir Amerikoje, Norvegijoje.”

Kviečia išbandyti ir kitus

Prakalbus apie mokamą turinį žiniasklaidoje, G. Petkevičius teigė, jog tiki, kad yra du tipai žmonių – vienus sunku įtikinti pirkti kažką nematerialaus, kuriems būtiną įsigytą daiktą apčiuopti, o kita grupė žmonių jau labiau susipratusi, jie suvokia, kad verta nusipirkti straipsnį, nuotrauką, ypač, jei tai tave sudomina ir sulauki naudos sau.

Vis dėlto A. Knystautas patikina, kad jo aplinkoje atsiranda žmonių, kurie piktinasi prenumeruojamu turiniu: „Vienas pažįstamas sako man, kad jau Delfiui tikrai nemokės. Aš jam ir atsakau, kad mokės jis ne Delfiui, o „Delfi Plius” ir taip parems autorius. Ir matys jis ne vieną, o didelį kiekį straipsnių, iš kurių galės pasirinkti, kas jį domina.”

Giedrius Petkevičius/Sausuolis

Patys pašnekovai „Delfi Rytas” laidoje patikino, kad ne tik rašo į „Delfi Plius”, bet ir patys skaito kitų autorių tekstus – tai puiki galimybė. Ypač „Delfi Plius” pasitarnavo ir karantino metu, kai atsirado laisvo laiko ir ilgesniems bei išsamesniems tekstams perskaityti.

„Pabandyti visada verta. Gali būti, kad įvertins ir skaitytojai, ir pinigėlių pribirės”, – sako Arvydas, paklausus, ar skatintų kitus prisijungti prie „Delfi Plius” autorių platformos.

„Visiškai pritariu kolegai, nes yra verkiančių, kurie sako, kad intelektualinis darbas, kūrybinis darbas yra mažai apmokamas ir net neverta tuo užsiimti, bet aš sakau – tikrai verta pabandyti”, – teigia G. Petkevičius.

Primename, kad iki liepos 1 dienos pateikdami metinę pajamų deklaraciją, 1,2 proc. galite skirti ir nepriklausomiems, laisvai rašantiems „Delfi Plius” autoriams paremti. Daugiau apie „Delfi Plius” galite rasita ČIA.