„Turinio personalizacija yra viena ryškiausių tendencijų tarptautinėje žiniasklaidos rinkoje. Delfi, naujienų portalų lyderis Lietuvoje, taip pat neatsilieka nuo rinkos standartų ir nuo šiol platformoje Delfi plius siūlys ne tik galimybę rasti išskirtinį turinį, bet ir pateiks jį pagal kiekvieno skaitytojo individualius prioritetus – taip padės taupyti laiką ir išvengti neaktualaus informacinio triukšmo“, – sako Vytautas Benokraitis, Delfi direktorius.

Vytautas Benokraitis
Paulius Paulaitis, Delfi plius redaktorius, aiškina, kad kiekvienas prenumeratorius galės pažymėti, kokios temos, šaltiniai ar autoriai labiausiai domina, ir pagal tai skaitytojui bus siūlomas turinys, tačiau vien tuo nebus apsiribojama. Algoritmas atsižvelgs į visą skaitymo istoriją ir siūlys tai, ko galbūt skaitytojas nepasirinko, bet mielai skaito. Taigi kiekvienas, apsilankęs Delfi plius, matys visiškai kitokį turinį.

„Skaitytojų skonis ir interesai labai skirtingi: dalis daugiausia skaito ekonomikos, kiti – kultūros ar gyvenimo būdo naujienas, taip pat kai kurie autoriai jau turi subūrę savo gerbėjų ratą. Pasiūlyti turinį, kuris būtų įdomus ir aktualus visiems, – neįmanoma, tačiau kiekvienam vartotojui galime padėti atsirinkti būtent jam svarbią ir įdomią informaciją“, – pasakoja P. Paulaitis ir priduria, kad redakcijos atrinktas ir siūlomas turinys taip pat išliks, bet pirmu smuiku gros pats skaitytojas.

Visas Delfi plius turinys bus pasiekiamas visiems šios platformos prenumeratoriams, tačiau pagal individualius prioritetus bus atrenkama, kas jiems rodoma tituliniame puslapyje. Taip pat kiekvienas autorius jau turi savo profilį – norintys galės gauti pranešimus mėgstamiems autoriams paskelbus naują turinį.

Naujoji funkcija bus pavadinta Mano Delfi plius. Pageidaujantys gauti kuo tiksliau atrinktą personalizuotą turinį, Delfi plius platformoje turėtų pažymėti juos labiausiai dominančias temas, šaltinius ir autorius. Prenumeratoriai tai gali padaryti ČIA.


Delfi plius yra išskirtinio turinio ir nepriklausomų autorių platforma, kurioje skelbiama išversta The Economist, Bloomberg, Harvard Business Review, Foreign Policy publicistika, taip pat straipsniai iš Kultūros barų, Naujojo Židinio-Aidų, Šiaurės Atėnų ir kitų leidinių. Nepriklausomų autorių būryje – Rytis Zemkauskas, Rimas Šapauskas, Erika Umbrasaitė, Gražina Kristina Sviderskytė, Ernestas Parulskis, Marius Burokas, Paulius ir Jurgita Jurkevičiai bei per 100 kitų laisvųjų kūrėjų (jų skaičius nuolat auga).

Projektą iš dalies finansuoja Google skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. Google Digital News Innovation Fund, sutrumpintai – Google DNI). Už turinį autoriams mokama iš autorių fondo, kurį sudaro Delfi plius prenumeratos surenkamos lėšos, o taip pat ir 1,2 proc. GPM parama, kurią gali skirti kiekvienas laisvus kūrėjus, autorius palaikantis Lietuvos pilietis. Tai padaryti galima iki rugpjūčio 20 d., kaip paremti, rasite ČIA.