Naujienų portalas „Delfi“ jau nuo 2013 metų organizuoja apdovanojimus, kuriuose prisimena reikšmingus įvykius ir visiems mums svarbius žmones. Jiems yra įteikiamos „Titanų“ statulėlės, kurių kiekviena raidė žymi nominaciją. Šiemet T reiškė tikslą, I – iššūkį, T – tvirtybę, A – atsakomybę, N – nugalėjimą, A – atsidavimą, I – iniciatyvą.

„Titanas“ už tikslą įteiktas „Delfi“ specialiajam korespondentui Tomui Janoniui, kuris nenuilsdamas siekia visos žiniasklaidos tikslo – ginti viešąjį interesą. Apdovanojimas jam skirtas už „Delfi“ žurnalistinius tyrimus ir sėkmingai įgyvendintus jų tikslus.

Apdovanojimą T. Janoniui įteikė „Delfi“ politikos aktualijų redaktorė Dainora Pankūnė. Pasak jos, tai, kad šio žmogaus pavardę žino žmonės Lietuvoje, jos nestebina, nes jo žurnalistiniai tyrimai virsta teismų sprendimai, dėl jo darbo griūna nelegalūs pastatai, o tie žmonės, kurie galvoja, kad praslys darydami kažką neteisėto, keičia planus.

Dainora Pankūnė

T. Janonis tikino, kad jam šis apdovanojimas – netikėta staigmena: „Visų pirma labai norėčiau padėkoti, kad skaitote, komentuojate, vertinate, dalijatės, kritikuojate, tai paskatina tobulėti, surasti kitų kampų, kitų istorijų, kurios aktualios visuomenei, kurios vienokiu ar kitokiu būdu apgina viešąjį interesą. Šitas dalykas Lietuvoje labai svarbus, kuo daugiau bus tiriančių žurnalistų, tuo mes visi Lietuvoje gyvensime geriau“.

Tomas Janonis

Iššūkio „Titanas“ skirtas keliautojui Aurimui Valujavičiui – už didžiausią gyvenimo iššūkį, patekusį į istoriją. Už didžiausią kada nors įveiktą lietuvio kelionę. Už iššūkį sau.

„Šio „Titano“ gavėjas suvienijo lietuvius visame pasaulyje ir mus visus įkvėpė siekti iššūkių, užsibrėžtų tikslų, pažabojant visas baimes. Net kai nesiseka, net kai kažkas galvoja, kad nesugebėsime padaryti“, – kalbėjo apie apdovanojimą keliautojui pranešusi „Delfi TV“ prodiuserė Dalia Vaitkutė-Šiaulienė.

Dalia Vaitkutė-Šiaulienė

A. Valujavičius, šiuo metu esantis Čikagoje, tiesiogiai prisijungė pasisveikinti su renginio dalyviais internetu. „Smagu, kad darai tai, kas iš tiesų malonu gyvenime, tai tau teikia pilnavertiškumą, o žmonės tai vertina ir man pačiam pavyksta kitus žmones įkvėpti – tai geriausia padėka“, – kalbėjo jis.

Tvirtybės „Titanas“ įteiktas Arūnui Grimaliui, Klaipėdos rajono Dovilų pagrindinės mokyklos direktoriui – jis skirtas ne tik žmogui, bet ir visai jo vadovaujamai mokyklai, visiems mokyklos pedagogams. Mokyklai, kuri tapo prestižine, priimdama visus mokinius ir sugebėjusi atskleisti kiekvieno stipriausias savybes.

Arūnas Grimalis

„Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis, prieš įteikdamas šį „Titaną“, pasidalino keliais prisiminimais iš savo mokyklos.

„Paskutinius kelerius mokyklinius metus mokiausi Prienuose, toli nuo savo kaimo, ir neatsimenu nei vieno vaiko, kuris turėtų matomą ar nematomą negalią. Kadangi mokykla buvo toli nuo namų, gyvenau bendrabutyje, kur kieme buvo krepšinio aikštelė ir lenta. Taip pat šalia buvo kitas pastatas, internatinė mokykla. Žinojome, kad ten yra daug vaikų su negalia, bet nepamenu, kad jie išeitų laukan pažaisti su mumis. Dabar vyksta daug diskusijų dėl įtraukiojo ugdymo, sakoma, kad nesame pasiruošę, nėra resursų, specialistų, bet kai kiti dejuoja, sako, kad neįmanoma, yra tokių šviesulių Lietuvos padangėje, kurie daro tai ne vienerius metus. Tai yra tikra šiuolaikinė prestižinė mokykla, kuri sako, kad tai įmanoma“, – kalbėjo jis.

Vytautas Benokraitis

A. Grimalis, užlipęs ant scenos atsiimti apdovanojimo, juokdamasis prisipažino, kad kai jam paskambino „Delfi“ ir pradėjo kalbėti apie apdovanojimus, jis pagalvojo, kad tai telefoniniai sukčiai.

„Lietuvoje yra 915 bendro lavinimo mokyklų, tokių kaip mūsų. Viskas prasideda nuo požiūrio. Tikrai mes nesame „Reitingų“ žurnale, ar nebent kokioje žemoje vietoje, bet aš noriu nulenkti galvą visai savo komandai, pradedant autobusiuko vairuotoju, budėtoja, visais mokytojais, specialistais. Gal kai kuriems atrodome keisti, nesupranta mūsų, bet mes ketverius metus ruošėmės įtraukiajam ugdymui ir esame pasiruošę“, – sakė jis.

Atsakomybės „Titanas“ atiteko „Delfi“ specialiajam korespondentui Dainiui Sinkevičiui už prisiimtą atsakomybę viešinti skaudžias ir visuomenę sukrėtusias istorijas, už tikslą siekti kaltųjų atsakomybės. Šį apdovanojimą jam įteikė „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Dainius Sinkevičius

„Man šis „Titanas“ labai asmeniška, nes tą žmogų pažįstu daugiau nei penkiolika metų ir žinau, kad jis tikrai jo vertas. Mačiau, kokia didžiulė atsakomybė jam tenka, kaip atsakingai jis žiūri į savo darbą, kaip tikrina kiekvieną neįtikėtiniausią istoriją, kurią gauna, nors jos dažnai atrodo neįmanomos. Į jį dažnai kreipiasi kaip į žmogų, kuris gali būti vieninteliu šiaudu kovojant už teisybę. Dalis to, ką jam pasakoja, net nepatenka į eterį dėl to, kaip atsakingai jis žiūri į kiekvieną žodį“, – sakė R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

„Kartais man žmonės sako, kad nereikia rašyti, ką rašau. Klausiu, kodėl? Sako, labai skaudini kitus. Sakau, gal tos kai kurios istorijos privers atmerkti akims kitiems, kitiems nusikaltėliams, kurie planuoja daryti nusikaltimą, gal jie pagalvos, kad laikas sustoti ir nebedaryti. Atsakomybė didžiulė ir labai tikiuosi, kad tų baisių nusikaltimų, kurie Lietuvoje vyksta, būtų kuo mažiau, o labiausiai norėčiau, kad jų nebūtų“, – kalbėjo D. Sinkevičius.

Nugalėjimo „Titanas“ įteiktas Dominikai Banevič, pasaulio breiko čempionei. Pirmiausia jis skirtas už savęs nugalėjimą – už gebėjimą nugalėti baimes, dvejones ir galiausiai kitus.

„Prieš renginį mano ketverių metų sūnus klausė, kur keliauji. Kai paaiškinau ir pasakiau, ką veiksiu ant scenos, jis turėjo vienintelį klausimą. Čia ant scenos užlips neįtikėtino talento, užburianti asmenybė. Prieš porą metų retas galėjo įvardinti, kas ji tokia, o dabar ji būsima olimpietė, tarptautinė žvaigždė, kurią žino ir mano sūnus“, – kalbėjo statulėlę laimėtojai įteikdamas „Delfi“ sporto redaktorius Linas Jocius.

Linas Jocius, Dominika Banevič

„Ačiū už įvertinimą ir apdovanojimą, nuoširdus ačiū visai Lietuvai už palaikymą – jis tikrai jaučiasi. Kai esu užsienyje ar Lietuvoje, sulaukiu daug šiltų žinučių ir suprantu, kad daug žmonių yra su manimi. Palinkėsiu nedvejoti, kad jums pavyks pasiekti savo tikslo, kuo tikite, taip ir nutiks, tai tikėkite, kad viskas bus gerai. O aš toliau judu į priekį ir stengsiuosi, kad Lietuvos vėliava liktų ant aukščiausios pakylos tarptautinėse breiko aikštelėse“, – kalbėjo D. Banevič.

Atsidavimo „Titanas“ šiemet skirtas Ilmai Skuodienei, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorei, už atsidavimą darbui, kilniam tikslui, vaikų apsaugai ir jų gerovei. Jai apdovanojimą įteikė „Delfi“ specialusis korespondentas D. Sinkevičius.

„Šis žmogus savo darbu labai nuoširdžiai įrodė, kad gali įveikti net pačius didžiausius iššūkius. Ji kiekvieną dieną susiduria su skriaudžiamais vaikais, su tėvais, kurie juos skriaudžia. Ji yra kaip tų vaikų mama, o tuo pačiu ir jų tėvų mama – ji sugeba, ko nesugeba dalis tėvų“, – sakė D. Sinkevičius.

„Kažkaip pati asmeniškai vis balansuoju ant ribos, kiek esu pakankama ir verta, verta kalbėti vaikų vardu, tėvų vardu, verta pakviesti pagalbos. Kartos galvoju, kad parodydama pažeidžiamumą leidžiu kitiems atsiskleisti, būti netobuliems vaikams, netobuliems tėvams ir gyventi netobulame pasaulyje“, – kalbėjo I. Skuodienė, taip pat dėkodama visiems vaiko teisių gynėjams, visiems socialiniams darbuotojams.

Ilma Skuodienė

„Pagrindinė mano žinutė vaikams, kurie mūsų dabartis, ateitis – nebijokite. Apkabinu visus, kurie neapkabinti, nepriglausti, kurie yra emociškai apleisti, fiziškai buvo bausti, kurie gyvena priklausomų artimųjų apsupty, kurie patiria didelę kaltę, gėda, kurie gimė netobulose šeimose. Jūs nekalti, niekada nenustokite svajoti, tikėti, keliaukite savo kelionės link – aš esu to įrodymas, būkite su savo svajone“, – sakė ji.

Iniciatyvos „Titanas“ įteiktas Mariui Jakuliui Jason, verslininkui, investuotojui, filantropui, už iniciatyvą investuoti į Lietuvą ir finansiškai remti Ukrainą.

Apdovanojimą jam įteikė „Delfi“ verslo naujienų redaktorė Viktorija Chockevičiūtė. Ji atskleidė, kad redakcijoje galvojant apie šį „Titaną“, buvo aptarta ne vieną verslo bendruomenės iniciatyva, susitelkimas: „Lieka beprotiškai džiaugtis, kad turime tiek aktyvių, gera linkinčių žmonių. Šis žmogus įkūnija tą dvasią“.

Viktorija Chockevičiūtė

Pats M. Jakulis Jason, užlipęs ant scenos, pasidalino savo mintimis, kad jam gyvenime atrodo svarbiausia nebijoti rizikuoti, investuoti ir dalintis savo sėkme su kitais.

„Aš nebūčiau Lietuvoje, jei nebūčiau rizikavęs. Mano gyvenime buvo krizė, Niujorke dirbau kaip advokatas, sėkmingai, važinėjau su poršu, turėjome namą su baseinu, bet pinigai neatnešė laimės“, – asmenine istorija pasidalino jis.

„Aš 1991 metais atvažiavau į Lietuvą ir apsisprendžiau, kad noriu čia būti, noriu čia dirbti ir investuoti – man Lietuva davė daug laimės“, – kalbėjo jis.

Marius Jakulis Jason

„Gyvenimas nėra tik pinigai – įdarbinkite juos padėti kitiems pasiekti geresnio gyvenimo. Ne tik savo šeimai, artimiems. Jei mums visiems bus geriau Lietuvoje, Lietuva bus wow valstybė, kur žmonės norės dirbti ir investuoti“, – sakė verslininkas, filantropas.

„Titanų“ laimėtojams įteiktos autorinės menininkės Sigitos Grabliauskaitės kurtos statulėlės.

Apdovanojimus vedė „Delfi TV“ žurnalistė, laidų vedėja Greta Klimkaitė ir „Delfi“ kūrybos vadovas Saulius Žvirgždas. Renginio svečiams koncertavo legendinis Algirdas Kaušpėdas.

Saulius Žvirgždas, Greta Klimkaitė

Iškilmingą „Titanų“ įteikimo ceremoniją kviečiame žiūrėti vasario 11 d. 21 val. per „Delfi TV“ arba naujienų portale „Delfi“.