Savo sekėjams D. Lemonas leido suprasti, kad atleidimas jį labai pribloškė ir nemaloniai nustebino.

„Šį rytą mano agentas mane informavo, kad CNN mane atleido. Po 17 metų CNN norėjau manyti, kad kanalo vadovybė turės drąsos man tai pranešti tiesiogiai. Man niekas nesakė ar kitaip nedavė suprasti, kad negalėsiu tęsti mylimo darbo kanale. Akivaizdu, kad čia suveikė rimtesnės jėgos“, – rašė laidų vedėjas ir padėkojo savo kolegoms už bendrą darbą.

CNN D. Lemono pasitraukimą patvirtino vykdomojo vadovo Chriso Lichto išplatintame pranešime, kuriame teigiama, jog „išsiskyrė CNN ir D. Lemono keliai“: „Donas visiems laikams liks CNN šeimos dalis, dėkojame už viską, ką dėl mūsų kanalo nuveikė per tuos septyniolika metų. Linkime jam didžiausios sėkmės tolesniame profesiniame kelyje“.

Kanalas užginčijo paties D. Lemono tviteryje pateiktą pareiškimą: „Dono Lemono pareiškimas apie šio ryto įvykius yra netikslus. Jam buvo pasiūlyta galimybė susitikti su kanalo vadovybe, bet jis nusprendė geriau išplatinti pareiškimą tviteryje“.

Ch. Lichtas sako, kad laida „CNN Morning“, kurią D. Lemonas vedė kartu su Poppy Harlow ir Kaitlan Collins, gyvuos ir toliau: „Laida eteryje jau beveik šešis mėnesius, jos rezultatai mus tenkina“.

Nors D. Lemonas buvo viena ryškiausių CNN žvaigždžių, aštriais pasisakymais garsėjęs laidų vedėjas ne kartą buvo atsidūręs įvairių skandalų epicentre. Vasarį jis kelias dienas buvo likęs be eterio po to, kai pareiškė, kad Respublikonų kandidatė Nikki Haley yra „pasibaigusio galiojimo“.

Balandžio pradžioje „Variety“ publikavo straipsnį, kuriame buvusios laidų vedėjos kaltina D. Lemoną mizoginija. Publikacijoje pateikiama daug pavyzdžių, kaip CNN laidų vedėjas žemino koleges.