„Antrus metus besitęsiant karui, paramos Ukrainos žmonėms poreikis nemažėja, o lietuviai yra viena iš tautų, kurie aktyviai palaiko ukrainiečius ir nenustoja teikti paramos įvairiais būdais. Didžiuojuosi šia mūsų tautos savybe ir mūsų kaip banko galimybe prisidėti prie paramos Ukrainai – nuo dabar mūsų klientai galės savo sukauptus lojalumo taškus vos poros mygtukų paspaudimu panaudoti organizacijai „Stiprūs kartu“ paremti ir prisidėti prie jos atliekamų darbų“, – sako Vaidas Žagūnis, „Citadele“ banko valdybos narys ir Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

„Žiaurus karas įgauna vis naujas formas ir toliau alina Ukrainą, toliau griauna ne tik šalies infrastruktūrą, bet ir žmonių likimus. Puikiai suvokiame, kad ukrainiečiai kovoja už mūsų visų laisvę, tad sustoti remti šią didvyrišką tautą – nevalia. Esame dėkingi kiekvienam lietuviui, kiekvienam verslui, kuris tai supranta ir prisideda pagal savo išgales. Mūsų bendradarbiavimas su „Citadele“ banku ir jų bendruomene, tikiu, turės reikšmingos įtakos išlaikant bei gausinant Ukrainos rėmėjų gretas”, – sako „Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis.

V. Žagūnis ir E. Jakilaitis

„Citadele“ klientai ir anksčiau turėjo galimybę remti Ukrainą – panaudojus lojalumo taškus, galima buvo skirti paramą Latvijos samariečių asociacijai, kuri teikia nuolatinę paramą Ukrainos žmonėms per tokius projektus kaip „Sušildyk Ukrainą“ ir pan. Nuo šiol „Citadele“ klientai Lietuvoje prisidėti prie pagalbos Ukrainai galės nebe per kaimyninės šalies organizaciją, bet remdami visiems gerai pažįstamą VšĮ „Stiprūs kartu“. Minimali paramos suma – 500 lojalumo taškų, t. y. kiek daugiau nei 1 euras, todėl pagal galimybes prisidėti galės kiekvienas.

Apie partnerystę paskelbta kasmetinio „Citadele“ teniso turnyro metu, kurio visas prizinis fondas taip pat bus skirtas paremti Ukrainai.

Viešoji įstaiga „Stiprūs kartu“ 2022 m. skelbė karo pabėgėlių apgyvendinimo Lietuvoje iniciatyvą, rengė karo pabėgėlių vaikų vasaros stovyklas, organizavo ir vykdė akciją „Sušildyk Ukrainą“ bei įvairius kitus paramos projektus. Šioms ir kitoms iniciatyvoms organizacija 2022 m. skyrė 1,3 mln. Eur.