Skundžiasi nutrauktomis transliacijomis

„Matėt, naujausią bajerį? Mano kovotojai irgi apakę: kai tik SPORT1 pradėjo transliuoti „ONE Championship“, „Cgates“ paėmė ir nutraukė transliacijas. Kiek žmonės skambina jiems ir prašo atnaujinti transliacijas, tai sako, kad čia niekas nepasikeitė. Atsisakyti paslaugų neleidžia, grasina baudom, kad reikės sugrąžint nuolaidas“, – savo feisbuko paskyroje rašo žinomas kikboksininkas Sergejus Maslobojevas.

„Sport 1“ feisbuko paskyroje „Cgates“ vartotojai taip pat dalinasi savo patirtimis, kur skundžiasi, kad nebemato norimo kanalo, nebuvo apie tai įspėti ir atsisakyti paslaugų nepavyksta, jei nenori mokėti baudų.

„Sport 1“ atstovas Remigijus Jurgelaitis pasakojo, kad kanalas „Cgates“ neberodomas tiesiog dėl to, kad pasibaigė sutartis ir, nors jie būtų norėję bendradarbiauti toliau, „Cgates“ nusprendė jos nebetęsti. Tačiau apie pasikeitimus, jis atkreipė dėmesį, pagal Ryšių reguliavimo tarnybos reikalavimus, vartotojai turi būti įspėti prieš mėnesį.

Sako pakeitę kanalu kitu, geresnės kokybės

„Cgates“ marketingo vadovė Dovilė Filmanavičiūtė sako, kad apie pasikeitimus buvo pranešta bendrovės interneto svetainėje: „Gali būti, kad tokio pranešimo nepakako – priimsime tai kaip pamoką. Kalbant apie sutartis, pakeisdami kanalus jų nepažeidžiame, turime tokią teisę. Vieną sporto kanalą pakeitėme kitu, dar geresnės kokybės sporto kanalu. Kanalo žanras juk tas pats, tad to laikyti esminiu paslaugų sąlygų keitimu negalime. Jei nusivylęs klientas primygtinai nori su mumis atsisveikinti, mes kiekvieną tokį atvejį nagrinėjame dažniausiai kliento naudai“.

„Mes nuoširdžiai atsiprašome tų sporto entuziastų, kuriuos suerzino faktas, jog „Sport 1“ daugiau netransliuosime. Mūsų komanda kasdien stengiasi, kad mūsų klientai matytų sau patrauklų, įdomų ir naujausią TV turinį. Pastaraisiais metais pastebėjome, kad „Sport 1“ kanalo turinys neatitinka mūsų klientų poreikių – statistika rodo, kad šio kanalo jie praktiškai nežiūri. Tad šiandien mums ypatingai smagu, kad galime sporto gerbėjams pasiūlyti naują kanalą „TV3 Sport Open“. Jis keičia „Sport 1“.

Ko žiūrovai gali tikėtis įsijungę naująjį „TV3 Sport Open“? Kanalas siūlo pačias įvairiausias sporto šakas – nuo krepšinio iki teniso. Su šiuo kanalu klientai galės mėgautis populiariausiomis lygomis pasaulyje, tokiomis kaip NBA, Eurolyga, ATP teniso turnyrai, KHL, Anglijos Premier lyga ir daug kitų.

Taip pat čia bus transliuojamas absoliučiai išskirtinis turinys, kurio nerodo niekas kitas. WWE – amerikietiškos imtynės, Formulė E – ir tai tik pradžia. Du kartus per savaitę „TV3 Sport Open“ tiesiogiai transliuos UEFA. Taip pat džiugins Pasaulio ralio čempionato (WRC) tiesioginėmis transliacijomis. Linkime sporto aistruoliams kokybiško laiko prie ekrano ir dar kartą atsiprašome tų, kuriuos nuvylėme!“, – komentuoja D. Filmanavičiūtė.

RRT: sutartį nutraukti galima, jei pakeitimai blogina paslaugų gavėjo padėtį

RRT atstovė ryšiams su visuomene Rasa Karalienė pirmiausia atkreipia dėmesį, kad pagal Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisykles (ERPTT), keisti paslaugų teikimo sutarties sąlygas paslaugų teikėjas gali, jei tokia teisė yra numatyta atitinkamoje paslaugų teikimo sutartyje.

„Antra, keisdamas paslaugų teikimo sutarties sąlygas paslaugų teikėjas privalo apie daromus pakeitimus informuoti savo paslaugų gavėjus ERPTT nustatyta tvarka, t. y. pranešti ne vėliau kaip prieš 1 mėnesį ir informuoti apie teisę nutraukti paslaugų teikimo sutartį, jei ji terminuota, o atliekami pakeitimai paslaugų gavėjui yra nepriimtini, kadangi iš esmės blogina paslaugų gavėjo padėtį.

Taigi, tuo atveju, jei sudarant paslaugų teikimo sutartį paslaugų teikėjas ir paslaugų gavėjas aiškiai susitarė dėl tokios sutarties sąlygos, kaip programų paketas, į kurį įeina konkretūs televizijos kanalai, paslaugų teikėjas turi pareigą, keisdamas programų sudėtį apie tai informuoti paslaugų gavėją minėta ERPTT nustatyta tvarka. Galutinis paslaugų gavėjas, jei sutarties pakeitimai blogina jo padėtį, gali nutraukti sutartį be netesybų“, – aiškina ji.

R. Karalienė taip pat primena, kad kilus nesutarimams dėl elektroninių ryšių paslaugų teikimo, vartotojai gali kreiptis į RRT. Detalią informaciją, kaip pateikti skundą rasite čia.