„Kviesdami šventės svečius fotografuotis specialiai šiam tikslui įrengtose fotobūdelėse, iš viso surinkome net 1000 skaitmeninių nuotraukų, kurios realiu laiku atsidurdavo šalia stovinčiame LED ekrane. Pasitelkę greitą naujos kartos 5G ryšį, per mažiau nei šešias valandas iš šių nuotraukų sudėliojome skaitmeninę mozaiką. Šis meno kūrinys oficialiai tapo didžiausia kada nors užfiksuota skaitmeninių nuotraukų mozaika šalyje“, – pranešime žiniasklaidai sako „Bitės“ technologijų direktorius Mindaugas Rauba.

„Džiaugiamės, kad galėjome darkart pademonstruoti 5G technologijos galimybes per tokį didelį masinį renginį. Tai – ne tik įdomus ir išskirtinis būdas pristatyti naujos kartos ryšio technologiją, bet ir puiki galimybė priminti žmonėms išskirtines 5G galimybes“, – pasakoja M. Rauba.

Lietuvos 5G mozaikos rekordą Jūros šventėje užfiksavo „Rekordų akademija“. Jūros šventės svečiai buvo kviečiami fotografuotis prie pat Arkos – paminklo vieningai Lietuvai.

Skaitmeninės 5G mozaikos rekordas

„Esame dėkingi visiems renginio dalyviams, prisidėjusiems prie šio sėkmingo įvykio. Šis rekordas – dar vienas technologinis žingsnis į priekį, pademonstruojantis, kaip inovatyvios technologijos gali pakeisti tradicinius renginius ir suteikti dalyviams unikalią patirtį“, – sako M. Rauba.

Prie rekordo prisidėję, milžiniškoje mozaikoje įsiamžinę Jūros šventės svečiai prisiminimui galėjo pasiimti ir savo fizinę nuotrauką.

Tai – ne pirmasis „Bitės“ pasiektas ir ryšio galimybes demonstruojantis rekordas. Skaitmeninių paslaugų bendrovė sausį pasiekė pirmąjį Lietuvos 5G interneto greičio rekordą. Rekordas užfiksuotas Metų muzikos apdovanojimų M.A.M.A. metu Kauno „Žalgirio“ arenoje. Tuo metu renginį stebėjo daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų, o „Bitės“ interneto greitis pasiekė net 2679 Mb/s – daugiau kaip 16 kartų viršijo vidutinį ankstesnėmis ryšio technologijomis pasiektą interneto greitį.

„Siekti išskirtinių rekordų mums padeda rekordinės investicijos į mūsų ryšių tinklus. Šiuo metu įgyvendiname didžiausią investicinį projektą bendrovės istorijoje – investuojame 100 mln. eurų į visiškai naujo 5G statybą ir jau turimų tinklų modernizavimą“, – teigia „Bitės“ technologijų direktorius.