Išanalizavę 7 dienų (2018 m. vasario 19 – 26 d.) „Google“ paieškos duomenis ir susumavę rezultatus iš viso pasaulio, „Latitude“ skaitmeninės rinkodaros specialistai pateikia „Google“ tendencijas ir lygina jas su savo spėjimais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Geriausia aktorė. Geriausios aktorės titulas, anot „Google“ tendencijų, turėtų atitekti Margot Robbie. „Latitude“ agentūros manymu, netgi įvertinant M. Robbie pasaulinį populiarumą, sėkmė visgi turėtų nusišypsoti Frances McDormand.

Geriausias aktorius. Skaičiuojant „Google“ balsus, geriausio aktoriaus įvertinimą turėtų gauti Timothée Chalametas. Specialistų nuomone, nors šis aktorius labai sužibėjo šiais metais, tačiau jis tikrai neaplenkia daugiau patirties turinčio Gario Oldmano.

Geriausia antraplanio vaidmens aktorė. Pagal paieškos rezultatus geriausios antro plano aktorės Oskarą savo rankose turėtų laikyti Mary J. Blige. Visgi „Latitude“ spėjimu, „Google“ tendencijas šie tiek iškreipia M. J. Blige ne tik kaip aktorės, bet ir kaip dainininkės paieška. Taigi jų vertinimu, Allison Janney yra didesnė favoritė šioje kovoje.

Geriausias antraplanio vaidmens aktorius. Dėl geriausio antro plano aktoriaus „Latitude“ spėjimai ir „Google“ tendencijos sutampa. Oskaro statulėlę turėtų pelnyti BAFTA apdovanojimą neseniai gavęs aktorius Samas Rockwellas.

Geriausias režisierius. Renkant geriausią režisierių, skaitmeninės rinkodaros specialistų spėjimas yra toks pats kaip ir „Google“ tendencijos. Laimė turėtų nusišypsoti meksikiečių režisieriui Guillermo del Torui, pelniusiam net kelis apdovanojimus šiais metais.

Geriausias originalus scenarijus. Geriausio orginalaus scenarijaus laimėtojas pagal „Google“ tendencijas taip pat turėtų būti Guillermo del Toro su „Vandens forma“ („The Shape of Water“). „Latitude“ specialistai mano, kad jis laimės geriausio režisieriaus apdovanojimą, taigi Akademijos apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų turėtų gauti filmo „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“) scenaristas Martinas McDonaghas.

Geriausias adaptuotas scenarijus. Geriausio adaptuoto scenarijaus titulo spėjimai nesutampa. Pagal „Google“ tendencijas prizas turėtų atitekti Aaronui Sorkinui. Tačiau agentūra „Latitude” spėja, kad filmas „Vadink mane savo vardu“ („Call me by your name“) yra vertas būtent šio įvertinimo. Jo scenaristui Jamesui Ivoriui tai yra ketvirtoji Oskarų nominacija, tačiau tik pirmoji – už scenarijų.

Geriausias animacinis filmas. Be konkurencijos geriausio animacinio filmo titulą turėtų gauti ,,Koko‘‘ („Coco“), sulaukęs didelės komercinės sėkmės.

Geriausias filmas. Svarbiausias Akademijos apdovanojimų įvertinimas – geriausio filmo apdovanojimas. Tai yra pati laukiamiausia Oskarų akimirka. Didžiausia kova dėl jo turėtų vykti tarp „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“) ir „Vandens forma” („The Shape of Water“). „Google“ paieškos rezultatai rodo, kad laimėti turėtų „Vandens forma“. „Latitude“ specialistai, nors ir nėra tikri, spėja, kad visgi tai bus „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“. [Būtina atkreipti dėmesį, kad vertinant šią kategoriją, buvo galima lyginti tik penkis filmus iš devynių, nes tai yra maksimaliai leidžiamas „Google“ tendencijų palyginimo skaičius].

Taigi kas bus teisus: „Google“ paieškos rezultatų diktuojami duomenys ar „Latitude“ spėjimai? Atsakymo laukti ilgai nereikės – Oskarų teikimo ceremonija įvyks jau sekmadienio naktį (Lietuvos laiku).

Tai nėra pirmasis „Latitude“ tyrimas. Praėjusiais metais „Latitude“ atliko keletą vertinimų: analizavo, kokią įtaką žmonių atostogų pasirinkimui turi garsios dainininkės Miley Cyrus daina „Malibu“. Iš tiesų, daug gerų atsiliepimų sulaukusi daina paskatino žmonių atostogas Malibu miestelyje. Tą patį spėjimo procesą jie atliko ir su viena populiariausių praėjusių metų dainų – „Despacito”, tačiau rezultatai buvo šiek tiek mažiau įtikinami.